Az útra kiszaladó kutyái miatt verték meg a gazdát

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 22., 11:46
Vádemelést javasolnak a vármegyei vizsgálati osztály munkatársai azzal a 45 éves férfivel szemben, aki egy dűlőúton támadt rá áldozatára.

A gyanú szerint a középkorú férfi 2023. október 29-én Kiskunhalas külterületén gyalogosan ment hazafelé, amikor az egyik tanyából kiszaladt néhány kutya és megugatták. A férfi hangosan szidalmazta az állatokat, mire a gazdájuk – egy bottal a kezében – kijött a dűlőútra azért, hogy visszaterelje az ebeket az ingatlanra. A két ember között ekkor szóváltás alakult ki, majd az elfajult vita hevében a későbbi gyanúsított hanyatt lökte 51 éves áldozatát, elvette tőle a botot, és először azzal ütlegelte, majd megrugdosta. Rövid idő múlva egy asszony sietett a sértett segítségére, aki elvette az eszközt a bántalmazótól. A sértett megpróbálta otthon kipihenni a verést, ám később kórházba került, mivel traumás légmell alakult ki nála és több bordája eltört.

A nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható kiskunhalasi lakost, aki elismerte, hogy a bántalmazást.

A szabadlábon védekező férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a vizsgálat befejeződött; ellene vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták a vármegyei főügyészségnek.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

(A kép illusztráció)