Bátrak Ligája: katonai akadályversenyen mérkőztek meg a fiatalok

2023. 02. 14., 16:58
Kiskunfélegyházán rendezték meg ma (kedden) a Bátrak Ligája országos versenysorozatot. Az eseményt az általános iskolások részére szervezte a Honvédelmi Sportszövetség. A program elsődleges célja az aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése a hazafias nevelés keretein belül. Az eseményen 10 általános iskola mintegy 100 tanulója versengett a fődíjakért.
A galéria 9 képet tartalmaz

A legbátrabbak, a legügyesebbek és a leggyorsabbak vetélkedtek egymással ma Kiskunfélegyházán. A Honvédelmi Sportszövetség a Bátrak Ligája versenysorozat 36. állomását szervezte meg, amelyen most 100 általános iskolás teljesítette a katonai jellegű akadályversenyt.

– Gyakorló gépkarabéllyal kúszás, mászás, különböző ügyességi számok, célba dobás kézigránáttal, lövészet, íjászat, szimulátorok használata is szerepelt a feladatok között. Igyekeztünk olyan programsorozatot összeállítani, amely komoly élményt is jelent a fiatalok számára
— mondta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

A Bátrak Ligájának célja szorosan összefügg azzal a 2017-ben indított Honvéd Kadét Programmal, amelynek keretében már 110 iskolával szerződött le a Magyar Honvédség.

– A legfontosabb célunk, hogy erős, bátor fiatalokat neveljünk. Ennek érdekében sajátos katonai jellegű előképzést kapnak, amellyel kedvet csinálunk a katonai pályához, akár hivatásosként, szerződésesként vagy tartalékosként. A honvédség is elindított egy toborzó kampányt, mi ezzel a versennyel is szeretnénk segíteni ennek megvalósítását – fogalmazott dr. Simicskó István.

Hozzátette: a Magyar Honvédség fejlődik, erősödik, és szükség van olyan fiatalokra, akik az új, modern eszközöket tudják majd használni.

A legfontosabb cél tehát az, hogy a továbbtanulás előtt álló 7. 8. osztályos tanulókkal megszerettessék a honvédelmi pályát. A tervek szerint nyáron a szervezők egy nagy országos döntőt tartanak.