Bekukkantottunk a K-ARTS kulisszatitkaiba

2023. 11. 03., 20:19
A Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozionon és Nemzetközi Alkotótáborban résztvevő művészek a KÉSZ Ipari Park műhelyében kapnak ipari hátteret a műveik elkészítéséhez. Az alkotófolyamatról, a táborról, az alkotásokról, a művészekről, Árvai István, a K-ARTS Művészeti Alapítvány művészeti vezetője osztott meg részleteket.

Plazma és lángvágó gépek segítik a 2004-ben útjára indított Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion és Nemzetközi Alkotótáborban résztvevő művészeket a KÉSZ Ipari Parkban. Nyitott a platform; keramikusok, festők, grafikusok is megjelentek már az alkotótáborban, több mint 130-an jártak már itt az elmúlt 20 évben. A legmonumentálisabb alkotások az IQ Kecskemét Irodaház előtti parkban találhatók. A padtól kezdve a katicabogáron át egészen a boltívig várnak bennünket a különböző anyagokból készült látványosságok.

Magyarországon teljesen egyedülálló, hogy a művészek háta mögött egy ipari háttér segíti a munkát. Ezért lehet azt mondani, hogy aki a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion és Nemzetközi Alkotótáborban részt vesz, azt igazán különlegeset alkothat.