Best of KAFF a Cinema MOM-ban

2023. 09. 19., 13:36
Ingyenes mozivetítéseken mutatják be a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes rövidfilmjeit szeptember 21-e és 27-e között a budapesti a Cinema MOM-ban. A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet.

Aki júniusban nem lehetett jelen a hagyományosan kétévente, Kecskeméten megrendezett nemzetközi animációs filmfesztiválon, szeptember 21. és 27. között Budapesten, a Cinema MOM-ban láthatja a szakmai- és diák zsűrik által legjobbnak ítélt rövid animációs alkotásokkal. A Kecskemétfilm és a Cinema MOM együttműködésében megvalósuló ingyenes vetítéssorozattal a díjazott alkotók mellett Mikulás Ferenc előtt is tisztelegnek, aki a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermének 1971-es alapítása óta, fél évszázadon át irányította a világhírűvé vált animációs műhely munkáját. Csapata töretlen lelkesedéssel és változatlan szakmai hozzáértéssel folytatja a nemzetközileg elismert, „A” kategóriás animációs biennálé szervezését.

Az NKA támogatásával megvalósuló „BEST OF KAFF” vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegyek online foglalhatók a Cinema MOM honlapján vagy a helyszínen. Az alkotásokat történetük és képi világuk miatt elsősorban felnőtt nézőknek ajánlják. 

Bár a fesztivál nagydíját elnyert Kojot négy lelke című animációs film nem szerepel az összeállításban, hisz nem rövidfilm, örömteli hír, hogy Magyarország ezt az alkotást jelölte a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.