Bezártak a szavazókörök, érkeznek az eredmények

2024. 06. 09., 19:54
A szavazókörök 19.00 órakor bezártak és elkezdődött az adatok feldolgozása. A Kecskeméti Médiacentrum az Újkollégium épületében található 47.sz. szavazókörzetben járt a záráskor.

19.01-kor kezdte meg a héttagú szavazatszámláló bizottság az adatok a feldolgozását 47.sz. szavazókörzetben. Elsőként az urnákat zárták le, majd a fel nem használt szavazólapok összeszámlálása és csomagolása következett, melynek menetéről Mikesné Tóth Katalin a 47-es szavazatszámláló bizottság elnöke számolt be stábunknak.

– Összeszámoltuk a megmaradt szavazólapokat, azokat kötegeltük és utána borítottunk urnát. Első volt a mozgó urna, meg kellett néznünk, hogy benne van-e az igazolólap. Utána bontottuk az összes többi bontásra került és most már válogatjuk a szavazólapokat.”
— mondta Mikesné Tóth Katalin a 47-es szavazatszámláló bizottság elnöke

A hírös városban három szavazatot adhattunk le: egyet közvetlenül a polgármesterre, egyet az egyéni választókerületi jelöltre, egyet pedig az európai parlamenti listára, eszerint válogatták a szavazólapokat a számláló bizottság tagjai a jegyzőkönyv vezető jelenlétében.

A 47. szavazókörben 936-an szerepeltek a névjegyzéken, ebből 544-en éltek szavazati jogukkal, melyből 498-an jelentek meg a helységben, 46-an mozgó urnában adták le szavazatukat.

– A nap folyamán nem történt semmiféle különleges esemény, minden a terv szerint haladt, szépen jöttek az emberek is, nem is volt tumultus, mindig volt valaki a teremben - árulta el Mikesné Tóth Katalin.

Kecskeméten magas volt a részvételi arány, mint ahogy országosan erős volt a szavazási kedv. A hírös városban összesen 86.442 fő járulhatott az urna elé és élhetett szavazati jogával a mai napon.

Az eredményeket ITT követhetik!