Címke: választás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
53 találat
2024.06.10

EU-s választás eredménye Kecskeméten

Hatvan százalékot meghaladó részvételi arány mellett zajlott a vármegyei közgyűlési választás vasárnap. A Bács-Kiskun megyei közgyűlésbe a Fidesz- KDNP tizennégy tagot delegál, a Mi Hazánk öt, a DK és a Momentum pedig két-két mandátumot szerzett.
2024.06.10

Szemeryné Pataki Klaudia: ilyen hosszú ideig Kecskeméten nem szavaztak bizalmat egyetlen polgármesternek sem

Újra bizalmat szavaztak a kecskemétiek Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek a vasárnapi önkormányzati választásokon. 100 százalékos feldolgozottságnál majd hatezer szavazattal előzte meg a második helyen végzett Király Józsefet, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét. A győzelem pillanatában fogalmazta meg érzéseit régi-új városvezetőnk. Nézzék meg videónkat!
2024.04.20

Elkezdődött a kampány és az aláírásgyűjtés

Ma indult a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
2024.04.18

Szavazóköri változások 2024-ben

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők 2024. június 9. napjára kitűzött választása tekintetében a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a választópolgárokat a szavazás időpontjáról, helyéről, valamint a névjegyzékbe való felvételükről. A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt legkésőbb 2024. április 19-ig kell megkapniuk a választópolgároknak.
2024.03.15

Választási tudnivalók

2024. június 9-én vasárnap közös eljárásban választjuk meg az Európai Parlament tagjait, a helyi (azaz települési és vármegyei) önkormányzati képviselőket és polgármestereket, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselőket.