Biciklit mobilra cserélnék - vagy elrabolnám

2023. 07. 03., 12:14
A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki fél nap nap alatt négy vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Vasárnap hajnalban egy 26 éves férfi gyalog indult hazafelé Kecskemét belvárosából helvéciai albérletébe. Útközben beszédbe elegyedett néhány ismerősével, majd a Zsinór utcában egy ismeretlen is odament hozzá, és egy biciklit ajánlott cserébe a telefonjáért. A férfi nem ment bele az üzletbe, de az ismeretlen addig kérte, hogy elővette és megmutatta a mobilját. Amikor a készülék előkerült, azt az idegen megkaparintotta, és többé nem is volt hajlandó visszaadni a tulajdonosának, hanem a kerékpárját hátrahagyva sietősen távozott. A hoppon maradt sértett felpattant a biciklire, és a telefonja után tekert, ám amikor utolérte a tolvajt, az megpofozta, és eltűnt.  

Az áldozat néhány órával később – csak vasárnap délelőtt – jelentette be a történteket, a rendőrök ekkor kezdték meg a nyomozást. A sértett jó személyleírást adott, így rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helybélit, akit azonban hiába kerestek órákon keresztül.

A járőrszolgálat munkatársainak nagyobb szerencséje volt: őket este egy folyamatban lévő autófeltöréshez riasztották. Azonnal a helyszínre mentek, és a közelben sikerült elfogni a tolvajt, aki a zsákmányát – egy porszívót – hátrahagyva próbált elmenekülni az egyenruhások elől. Kiderült, hogy az elfogott férfi volt a hajnali rabló, aki azonban nem érte be ezzel a két bűntettel, mert a nap folyamán további két lopást is elkövetett. Elemelte egy ismerőse pénztárcáját, egy nyitott autóban pedig értékek után kutatott.

A rablással, többrendbeli lopással és lopás kísérletével gyanúsítható 25 éves fiatalt a nyomozók őrizetbe vették. Kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság