Bolti tolvaj akadt a városrendészek horgára a Decathlonban

Horgászfelszereléseket próbált eltulajdonítani egy férfi

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 16., 13:20
A Kecskeméti Városrendészet közterületi gépkocsizó járőrszolgálatot ellátó közterület-felügyelői egy sportáruházból horgászfelszereléseket eltulajdonító, onnan gyalogosan menekülő férfit értek tetten, fogtak el, majd adtak át a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőreinek.

Egy szerdai napon, 09:30 óra körüli időben a Kecskeméti Városrendészet gépkocsizó járőrszolgálatot ellátó közterület-felügyelői épp egy sportáruház parkolójának visszatérő ellenőrzését végezték, amikor is arra lettek figyelmesek, hogy a főbejárat felől egy férfi fut, kezében néhány, akkor még be nem azonosítható holmival. A cselekményt látva a felügyelőkben felmerült a gyanú, hogy a férfi valamilyen jogsértő cselekményt követhetett el, így először gépkocsival, majd gyalogosan a férfi után eredtek, akit nem sokkal később sikerült utolérni, és intézkedés alá vonni. Az akkor még ismertlen tettes az intézkedés során, már ott a helyszínen elismerte, hogy különböző horgászcikkeket tulajdonított el az áruházból, ezért futott el.

A határozott és szakszerű felügyelői intézkedést látva egyébként a férfi nem állt ellen, együttműködő volt, így kényszerítő eszköz alkalmazása nélkül őt az áruházba visszakísérték, ahol már várta őket a biztonsági szolgálat munkatársa. Ezt követően a biztonsági helyiségbe kísérték, ahol személyazonossága megállapítást nyert, az eltulajdonított tárgyakat visszaszolgáltatta, így a 38.000 Ft lopási kár megtérült. A cselekmény miatt a Rendőrség is értesítésre került, a Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei részére a felügyelők a férfit átadták, aki előállításra került a további eljárás lefolytatása érdekében.