Bolyais öregdiákok találkoztak egykori iskolájukban

2023. 05. 14., 07:52
35 év alatt 143 osztály 4114 tanulója érett felnőtté a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium falai között. Közülük érkeztek el több százan az intézménybe a szombaton délután rendezett Öregdiák találkozóra.
A galéria 18 képet tartalmaz

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 35 éves fennállása alatt 143 osztály érettségizett le, és több mint 4000 tanuló kapott érettségi bizonyítványt. Az elmúlt több mint három évtized tanárai és tanulói közül több százan érkeztek szombaton az intézmény aulájába, az idei évben is megrendezett öregdiák találkozóra, hogy beszélgessenek, megosszák élményeiket és tapasztalataikat.

A gimnázium története 1987-ben kezdődött, amikor Klinger Ádám alapító igazgató 11 lelkes pedagógussal és 138 diákkal megtartotta a gimnázium első tanévét, mely azóta is Kecskemét egyik legkiemelkedőbb gimnáziumai közé tartozik.

Dr. Harnos István igazgató köszöntötte a volt diákokat és elmondta, az iskola ugyan változott, néhány technikai eszköz tekintetében fejlesztések, modernizálások történtek, viszont a 35 éve elindult gondolkodásmód és bolyais szellemiség három és fél évtizede töretlen.

A jelenlegi igazgatót a volt igazgató követte. Dr. Főzőné Timár Éva az intézmény nyugalmazott vezetője is felidézte több évtized legemlékezetesebb eseményeit.

A köszöntőbeszédeket divatbemutató, táncos produkció, iskolatörténeti kiállítás követte, de szabadulószoba is várta az öregdiákokat a kötetlen hangulatú nosztalgiadélutánon.