Christian Wolff: a Mercedes-gyár munkatársai megérdemlik a magas szintű bérfejlesztést

2022. 12. 08., 16:23
Két lépcsőben emelkedik jövőre a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. valamennyi aktív dolgozójának alapbére. Első körben január 1-jétől 17, majd augusztus 1-jétől további 7 százalékkal nőnek a fizetések a kecskeméti gyárban. Ez a bérfejlesztés több mint 4500 embert érint. Christian Wolff a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, munkatársaik megérdemlik ezt a szintű bérfejlesztést.

Több mint 4500 munkavállalónak nő meg az alapbére jövőre a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél. Egyes munkavállalóknál ez akár több mint 30%-os emelkedést is jelenthet.

- Ez a bérmegállapodás minden aktív dolgozónkat érinti. Boldogok és büszkék vagyunk, mert egy nagyon jó juttatási csomagban sikerült megállapodnunk. Januártól a munkavállalóinknak az alapbére 17, majd augusztusban 7%-kal fog emelkedni. Továbbá évente négyszer egy, úgynevezett, inflációs külön kifizetést is kapnak az infláció függvényében – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Új elemként pedig megszületett az eredmény részesedés, ami azt jelenti, hogy a munkavállalók mind a vállalat sikerében és eredményében is részesülhetnek. Ezt a plusz juttatást egy évben egyszer kapják meg az ott dolgozók. Christian Wolff hangsúlyozta, munkatársaik megérdemlik ezt a szintű bérfejlesztést.

- Az alapja ennek a bérfejlesztésnek, az ő kiváló teljesítményük. De látjuk mi is, hogy mennyire megemelkedtek a magyar emberek létfenntartási költségei. Ezért is örülünk különösen annak, hogy ilyen körülmények között sikerült a szakszervezetekkel közösen egy nagyon vonzó juttatási csomagot létrehoznunk, ezzel is erősítve pozíciónkat, mint vonzó munkáltató. És mint vonzó munkáltató felelősnek is érezzük magunkat a munkatársaink irányába - mondta az ügyvezető igazgató.

Christian Wolff hangsúlyozta, a legfontosabb feladat az, hogy vonzó munkáltató maradjon a vállalat a már meglévő állomány, valamint az újonnan felvett, keresett munkavállalók számára egyaránt.