Címke: advent
Keresés
Dátum választó
Rendezés
13 találat
2022.12.23

Lakástűz: nagyon vigyázzunk karácsonykor is!

Az adventi időszakban és karácsonykor jellemző, hogy megnő a lakástüzek száma. Az esetek többségében a lángok 1-2 négyzetméteres területet érintenek, azonban országosan szinte mindennap előfordul olyan eset, ahol teljesen kiég egy szoba, vagy az egész lakás. Azért nő ilyenkor a tüzek száma, mert többet vagyunk otthon. Nagyon fontos a megelőzés.
2022.12.11

Advent harmadik vasárnapja az örömről szól

Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon még közelebb kerülünk a várva várt csodához, amely december 24-én, szenteste vár minket. Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretetteltelibbé válhat. A hit és a remény mellett mostmár nemcsak az ünnepi készülődés hangulata, hanem az öröm is a lelkünkbe költözik. Ezen a napon is érdemes arra gondolnunk, mennyire lehetünk hálásak azért, amink van.
2022.12.10

Örömvasárnap: Fellobbant a harmadik gyertya

Fellobbant a harmadik, az örömöt jelképező gyertya Kecskemét adventi koszorúján. A lángot Engert Jakabné alpolgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Veres Márton, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke élesztette fel.
2022.12.08

Ünnepvárás a Vásárhelyi Pál Iskolában

Ünnepváró teadélutánt rendeztek ma a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az adventi időszakhoz kapcsolódva a gyerekek ünnepi dalokat és verseket szavaltak, majd mézeskalács és forró tea várta őket.
2022.11.30

Adventi szavalóverseny az EGYMI-ben

Adventi szavalóversenyt rendeztek szerdán a Kecskeméti EGYMI-ben. Az eseményt a sajátos nevelési igényű tanulók számára rendezték meg, főleg a hátrányos helyzetűeknek.
2022.11.24

A hétvégén lesz az első adventi gyertyagyújtás

Elérkezett az év talán legszebb időszaka, az advent. November 27-én lesz advent első vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a koszorú első gyertyáját, elkezdődik az új egyházi év. Kecskeméten a már megszokott módon idén is hétről – hétre fellobban egy-egy gyertya lángja a város adventi koszorúján.
2022.11.19

Már az adventre készült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kályhavásárlás, mikulás napi és karácsonyi ünnepségek, ebédeltetés. Csak egy pár feladat, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az őszi és téli időszakban végez. Az önkéntesek és a szakemberek felkészültek, hogy akin csak tudnak, segítsenek, akár a hideg, akár az éhezés miatt.