Címke: advent
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2024.05.09

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Bölcső-díjjal ismerte el a Malom Központot

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a Bölcső-díj aranyfokozatával ismerte el a kecskeméti Malom Központot azért az elkötelezett támogató munkáért, amelyet több mint tíz éve végez a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete javára. Ennek fókuszában az adventi gyűjtések állnak, melyekkel évente 80-90 rászoruló nagycsalád karácsonyát szépítik meg.
2023.12.28

A bethlenvárosi szegényeknek osztott ételt a Lions Club

Több mint 100 adag palócgulyást osztott ki rászorulóknak az Első Kecskeméti Lions Club és a Bethlenváros Lakóinak Egyesülete december 23-án. A Bugaci Karikás Csárda ajánlotta fel az ételt. Az Első Kecskeméti Lions Club egyik célkitűzése, hogy senki ne maradjon egyedül, éhesen és meleg nélkül.
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.
2023.12.19

Hunyadivárosi adventi vacsora

Évről-évre gyarapodik a szponzori, támogatói, segítői létszám a hunyadivárosi adventi vacsorán, ami jól mutatja, hogyan erősödik maga a városrészi közösség is. Az első jótékonysági vacsorát tegnap, hétfőn tartották, a másodikra pedig ma kerül majd sor. Pászti András képviselő hétfő este köszönetet mondott a támogatóknak, és ismertette az évben megvalósult fejlesztéseket, eseményeket.
2023.12.16

Fellobbant az öröm lángja - ég a harmadik gyertya Kecskemét adventi koszorúján

Ma délután Kecskemét adventi koszorúján fellobbant a harmadik láng, amely az öröm jelképe. A főtéren rendezett műsor után Engert Jakabné, alpolgármester és dr. Salacz László, országgyűlési képviselő gyújtott a meg a gyertyát. Az adventi gondolatokat Varga Nándortól, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkészétől hallhattuk. Majd Kovács Barbara, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze mondott áldást. Végül két meglepetés is várta a résztvevőket.
2023.12.15

Adventi ünnepség a Tündérkert oviban

Adventi családi délutánt rendeztek a Tündérkert Óvodában ma (pénteken) délután. Az óvodások műsora mellett foglalkozások, kézműves vásár és igazi ünnepi hangulat várta a vendégeket.
2023.12.15

Varga Nándor volt a Kiemelő vendége

Szombaton 17 órakor már a harmadik gyertyát gyújtják meg a város adventi koszorúján. A főtéri ünnepségen az ünnepi gondolatokat ezúttal Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze. Ő volt ma a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.12.12

Adventi program a Digitális Tudásközpontban

A Polgármesteri Hivatal dolgozói közül láttak vendégül néhány családot a kecskeméti Digitális Tudásközpontban egy formabontó adventi programon. Az ünnepkörhöz kapcsolódva karácsonyi díszeket, sütikiszúrókat, ajándékokat terveztek közösen, majd 3D eljárással ki is nyomtatták azokat.
2023.12.11

Adventi hangolódó ünnepséget tartott az Élethinta Alapítvány az Agórában

Adventi hangolódó ünnepséget tartott hétfőn az Élethinta Közhasznú Alapítvány a Hírös Agórában. Szakemberek, a fogyatékkal élő gyerekek és családjaik együtt vettek részt a karácsonyváró rendezvényen. Engert Jakabné alpolgármester köszöntőjében kiemelte: Kecskemét önkormányzata segítő kézként igyekszik jelen lenni az alapítvány életében.
2023.12.11

Ünnepre hangoló koncertet rendeztek a Hírös Agórában

Johann Sebastian Bach és Dieterich Buxtehude meghitten szép kantátáiból összeállított programot hallhattak vasárnap este a kecskeméti zeneszeretők. A Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra Kodály-bérletének második alkalmán a Vashegyi György által több mint három évtizede alapított és máig vezetett Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, a magyar korhű régizenei előadói gyakorlat két legjelentősebb műhelye lépett fel.
2023.12.10

Fellobbant a második adventi gyertya Kecskemét adventi koszorúján

Tegnap délután fellobbant Kecskemét második adventi gyertyája. Ez a láng a remény jelképe, melyet a főtéren rendezett szombat esti műsor záróakkordjaként gyújtott meg Falu György és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét alpolgármestere. Az adventi gondolatokat Feczák László, a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia parókusa mondta.