Címke: BÁCSVÍZ KVSC
Keresés
Dátum választó
Rendezés
983 találat
2024.05.29

Új elnök, Temesvári Péter vezeti a BÁCSVÍZ KVSC-t

A BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű SC május 29-én tartotta éves közgyűlését. A rendezvény kiemelt napirendi pontja az új elnök megválasztása volt, miután Aczél Péter, a klub eddigi vezetője korábban bejelentette: 2024. május végéig vállalja megbízatását. Az egyesület tagsága egyhangú szavazással Temesvári Pétert, a névadó szponzor BÁCSVÍZ Zrt. Fejlesztési és térinformatikai osztályvezetőjét választotta elnökké.
2024.05.22

Uszonyosúszó kvalifikációs verseny: a BÁCSVÍZ KVSC az éremtábla 3. helyén végzett

A hétvégén rendezték Kecskeméten az uszonyosúszó kvalifikációs versenyt, ami a tavaszi szezon utolsó olyan megmérettetése, ahol a versenyzők még kvalifikálhatják magukat a nyári junior Európa-bajnokságra, illetve a felnőtt világbajnokságra. Utóbbi abból a szempontból is fontos állomás, mert lehetőséget biztosít a 2025-ben rendezendő IWGA Világjátékok részvételi kvalifikációjára. A BÁCSVÍZ KVSC 37 versenyzője képviseltette magát, a sportegyesület az éremtábla előkelő 3. helyén végzett 11 arany-, 10 ezüst- és 13 bronzéremmel.
2024.04.22

Kimagasló kecskeméti uszonyos és búvárúszó sikerek

A BÁCSVÍZ KVSC úszó és uszonyosúszó szakosztályának versenyzői kimagasló eredményeket értek el a múlt hétvégén, Egerben megrendezésre került Gyermek-Ifjúsági-Felnőtt Országos Bajnokságon, ahol 3 ország 23 csapatának 215 versenyzője állt rajthoz. A BÁCSVÍZ KVSC 32 versenyzővel vett részt az eseményen, ahol 19 arany, 13 ezüst és 7 bronzérmet szereztek, így az éremtábla 2. helyén végeztek.
2024.03.06

Blaszák Lilla világkupa győztes búvárúszó volt a Sportmagazin vendége

Csillogó érmekkel tértek haza a BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszói a február végén Franciaországban megrendezett világkupáról. Az egyik kiemelkedő teljesítményt nyújtó búvárúszó Blaszák Lilla volt a KTV hétfői Sportmagazinjának vendége. A versenyző a két bronzérem mellett nagy főlénnyel nyerte meg a 400 méteres felszíni úszás döntőjét. Blaszák Lilla a műsorban azt mondta, hogy maga is meglepődött saját, illetve az 5 fős kecskeméti csapat teljesítményén, hiszen idén ez volt az első nemzetközi versenyük. A tehetséges sportoló alárulta azt is, hogy célja a 2025-ben sorra kerülő kínai világjátékokra való kijutás 200 vagy 400 méteres felszíni úszásban.
2024.02.26

Kecskeméti éremgyűjtés Hódmezővásárhelyen

A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői a 2024. február 24–25-én Tavaszváró Nemzetközi Úszóversenyen vettek részt Hódmezővásárhelyen. Mindkét napon hatalmas küzdelmek zajlottak 41 egyesület közel 600 versenyzője között. A BÁCSVÍZ KVSC úszói összesen 48 pontszerző helyezést és 43 érmet szereztek, valamint az egyesületi pontversenyben a negyedik helyen végeztek.
2023.12.04

BÁCSVÍZ-KVSC-s érmek az II. Rövidpályás Utánpótlás OB-n

Szegeden második alkalommal rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség a Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságot november 29. és december 2. között. A négynapos versenyen az ifjúsági, serdülő és gyermek korosztály úszott együtt. Az előfutamok az összes évjárat egybevonásával zajlottak, majd este korosztályos döntőket rendeztek. A BÁCSVÍZ KVSC csapata 14 fővel indult és eredményes négy napot teljesített. Összesen 14 döntős helyezést értek el, melyből 2 alkalommal sikerült a dobogóra is felkapaszkodni.
2023.07.25

Kecskeméti bronzérmek a 28. Felnőtt Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokságon

Gödöllőn július 19-22. között került megrendezésre a 28. Felnőtt Uszonyos- és Búvárúszó Európa-bajnokság. Az év legrangosabb versenyén 18 nemzet közel 200 versenyzője állt rajthoz, amelyen a nemzeti válogatott tagjaként hat kecskeméti sportoló vett részt. A BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszói a négynapos versenyt végül 1 egyéni és 2 váltó bronzéremmel zárták, ami az elmúlt tíz év legjobb hazai eredménye.
2023.06.28

Három kecskeméti bronzérem a junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon

A junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságot június 20-24. között rendezték Kairóban, melyen 32 nemzet 270 versenyzője állt rajthoz. A kecskeméti búvárúszók a magyar válogatott gerincét alkották, a 15 főből 7 fő a hírös város sportolója volt. A nemzeti válogatott tisztességgel helytállt, az éremtáblát 4 bronzéremmel zárta, amelyből három a kecskemétiek nyakába került.