Címke: Bozsó Gyűjtemény
Keresés
Dátum választó
Rendezés
897 találat
2024.01.16

Kecskeméti programok a magyar kultúra napja alkalmából

Számos programmal ünnepli a hírös város a magyar kultúra napját. A könyvtárban Bősze Ádám, az Otthon moziban Saly Noémi tart előadást, a Kodály Iskolában hangversennyel, a stúdiószínházban versszínházi előadással, a Bozsó Gyűjteményben tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.
Múzeumok Éjszakáján nem csak a belváros, de a különböző helyszíneknek köszönhetően egész Kecskemét él, mozog, élvezi a nyarat és a sok színes, izgalmas programot.
2023.06.25

Múzeumok Éjszakája - Kecskemét

A Múzeumok Éjszakáján nem csak a belváros, de a különböző helyszíneknek köszönhetően egész Kecskemét él, mozog, élvezi a nyarat és a sok színes, izgalmas programot.
2023.06.22

Különleges lesz az idei a Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája kecskeméti sikertörténete 2006-ban kezdődött a Bozsó Gyűjtemény kezdeményezésére, akik azóta is az esemény fáradhatatlan motorjaként fogják össze a szerteágazó kínálatot. A nagykorúvá érett programsorozat népszerűsége évről évre egyre növekvő érdeklődéssel vonzza a kultúrkalandra éhes közönséget, pezseg ilyenkor a város. Az idén a vándorútra kelő látogatókat 34 helyszín csábítja.
2023.06.14

Múzsa - Nagybányaiak a Bozsó Gyűjteményben

A Bozsó 100 Emlékév programjaként, a felújított Városháza rendezvénysorozatához igazítva nyílt meg június 6-án a Nagybányaiak című kiállítás a Bozsó Gyűjteményben. A tárlat anyagát, csakúgy, mint a legutóbbi alkalommal, Kemény Gyula magángyűjteményéből válogatták, a művésztelephez kötődő, elsősorban modernista irányzatok iránt érdeklődő alkotók munkáiból. A kiállítást ezúttal is dr. Nátyi Róbert művészettörténész ajánlotta a közönségnek. A kiállításról a KTV kulturális magazinműsorának, a Múzsának tegnap esti adásában látható összeállítás.
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.
2023.01.19

A magyar kultúra napja: kevés, de színvonalas programmal ünnepel Kecskemét

Idén a szokásosnál kevesebb, de ezúttal is színvonalas programokkal ünneplik Kecskeméten a magyar kultúra napját január 22-én, vasárnap és a környező napokon. A megyei könyvtárban szombaton Agócs Gergely népzenekutató, népzenész tart előadást, vasárnap egy Fehérlófia-előadással újra kinyit a Ciróka Bábszínház, hétfő este pedig a Kodály Iskolában ad koncertet a neves fuvolaművész, Ittzés Gergely.
2023.01.10

Január 19-én nyit a Bozsó Gyűjtemény

Január 19-től ismét megnyitja kapuit a Bozsó Gyűjtemény. Az állandó kiállítás mellett a Bozsó 100 emlékév nyitányaként december 27-én megnyitott tárlatot is láthatja a nagyközönség.