Címke: Bruder Gergő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
38 találat
2023.07.11

ÉlŐvíz - Bemutatkozik a baptista Szőlőtő Gyülekezet

A Szőlőtő Gyülekezet szűk egy éve alakult meg. Homokbányán, a bringaparkban nyitották meg gyülekezeti termüket, ahol istentiszteleteik és más programjaik zajlanak. A KTV vallási magazinja, az ÉlŐvíz legutóbbi adásában a gyülekezet életre hívója és vezetője, Bruder Gergő baptista lelkipásztor mesél arról, hogyan is indult el az új közösség plántálása, és hogyan bontakoznak ki a szőlőtőből a szőlővesszők.
2023.06.27

A Szőlőtő Gyülekezet és Kunszt József-díjasok a júniusi ÉlŐvízben

Szerda este ismét jelentkezik az ÉlŐvíz című vallási magazin a Kecskeméti Televízió műsorán. A holnapi adásban megismerkedhetnek a Homokbányán nemrég megalakult Szőlőtő Gyülekezettel. Május 15-én adta át dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Kunszt József-díjakat. Két kecskeméti pedagógus is átvehette az elismerést. A szerdai adásban velük is láthatnak riportot: két élet, két tanúságtétel a hivatásszeretetről, a gyerekek szeretetéről, Istenről.
2022.12.15

Bruder Gergő baptista lelkész vallomása: a börtöntől Isten szolgálatáig

Bruder Gergő a kecskeméti baptista gyülekezet lelkipásztora. Középiskolás korában a földi dolgokat hajszolta, a pénzt, a vagányságot a feltűnést kereste. Isten nélkül járt, mélységbe jutott, olyannyira, hogy börtönbe is került. Bruder Gergő arról tesz tanúságot, hogyan nyitotta fel Isten a szemét, hogyan szabadult a börtönből és a múltjától, hogyan vett 180 fokos fordulatot az élete.