A Szőlőtő Gyülekezet és Kunszt József-díjasok a júniusi ÉlŐvízben

2023. 06. 27., 12:48
Szerda este ismét jelentkezik az ÉlŐvíz című vallási magazin a Kecskeméti Televízió műsorán. A holnapi adásban megismerkedhetnek a Homokbányán nemrég megalakult Szőlőtő Gyülekezettel. Május 15-én adta át dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Kunszt József-díjakat. Két kecskeméti pedagógus is átvehette az elismerést. A szerdai adásban velük is láthatnak riportot: két élet, két tanúságtétel a hivatásszeretetről, a gyerekek szeretetéről, Istenről.

A Szőlőtő Gyülekezet szűk egy éve alakult meg. Homokbányán, a bringaparkban nyitották meg gyülekezeti termüket, ahol istentiszteleteik és más programjaik zajlanak. A gyülekezet életre hívója és vezetője, Bruder Gergő baptista lelkipásztor mesél arról, hogyan is indult el az új közösség plántálása, és hogyan bontakoznak ki a szőlőtőből a szőlővesszők.

Két évvel ezelőtt szólított meg az Úr, hogy itt Kecskeméten kell egy új gyülekezetet létrehozni, melynek célja, hogy a nem hívőket elérjük az evangéliummal. Olyan emberekkel szeretnénk találkozni, akik még nem jutottak hitre Krisztusban, mert úgy hisszük, hogy a Jézusba vetett hit az, ami meg tud minket változtatni. Ezt szeretnénk hirdetni Homokbányán is
— fogalmaz a riportban Bruder Gergő.

A Szőlőtő Gyülekezetet bemutató anyagban megszólal a keresztény sminkműhelyt vezető Bild-Kada Mónika, valamint a gyerekprogramok egyik szervezője, Ferencz Beáta is.

Két kecskeméti pedagógus is átvehette még májusban Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban a Kunszt József-díjat. Az elismerést dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben a Kalocsai Érsekség 1.000 éves fennállása alkalmából, Kunszt József egykori kalocsai érsek emlékére, aki az oktatás és a tudomány bőkezű mecénása volt.

Az ÉlŐvíz stábja megkereste Bollerné Kiss Mártát, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezető-helyettesét, valamint Talmácsi Józsefet, a kecskeméti Piarista Iskola gimnáziumi tanárát: két élet, két tanúságtétel a hivatásszeretetről, a gyerekek szeretetéről, Istenről.

Az ÉlŐvíz szerdán 20.00 órakor kezdődik a KTV műsorán, és később is bármikor újra megnézhető a legnagyobb videómegosztón.