Fellobbant a remény lángja: ég a második gyertya a város adventi koszorúján

2022. 12. 03., 19:27
Életre keltették a remény lángját Kecskemét adventi koszorúján. A második gyertyát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő lobbantotta fel szombat este a Főtéren.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 23 képet tartalmaz

A gyertyagyújtáson Bruder Gergő baptista lelkipásztor közvetítette advent üzenetét. A lelkész a reményről beszélt: „Minden, amiben eddig bíztunk, megváltozott. Ezek múlandó remények voltak, de a Biblia nem így ír a reményről. Abban kell reménykedjünk, hogy Isten cselekedni fog.”

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az esemény után így fogalmazott a Kecskeméti Televíziónak: „Töltekezzünk az advent időszakában, készítsük fel a lelkünket, számoljunk el ezzel az évvel is, pihenjünk egy kicsit az év végén. Ez a láng azt kell üzenje számunkra, hogy mindig van remény. Mindig is lesz remény. És nekünk ezt így kell megélnünk, pozitívan kell hozzáállnunk ezekhez a kérdésekhez, nem szabad csak a rosszra gondolni, el kell engednünk azokat a rossz érzeteket, amelyek bennünket kerülgetnek. Én azt gondolom, hogyha úgy állunk hozzá, hogy márpedig megoldjuk a mindennapi problémáinkat, márpedig a Jóisten kegyelméből és szeretetében irányítja a mi utunkat, akkor megtaláljuk azt a helyes utat, amivel a mindennapi életünket kellemesebbé és ünnepibbé tudjuk tenni.”

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő azt mondta, az idei nem az első nehéz évünk, a 2020-as és a 2021-es év is ilyen volt a koronavírus-járvány miatt, s azt hittük, hogy túl kerülünk rajta, de sajnos a háború, az infláció és a gazdasági nehézségek továbbra is nagyon komoly kihívások elé állítanak minket. "Úgy tűnik, hogy ennek a háborúnak nem lesz hamar vége, tehát a következő évre sem számítunk semmi jóra. Ezért is fontos az, hogy együtt legyünk. A remény lángja azt üzeni, hogy lesz majd jobb is, lesz majd boldogabb életünk is, és addig is össze kell fognunk és kibírnunk” - mondta a KTV-nek dr. Szeberényi Gyula Tamás.

A mai gyertyagyújtáson az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet és a Kecskeméti Hit Gyülekezete tagjai adtak ünnepi, zenés műsort.

Kapcsolódó cikk