Címke: Cseke Péter
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.04.11

A világ legnagyobb színházi eseményéhez csatlakozott a Kecskeméti Nemzeti Színház

Grandiózus show-val, varázslatos előadásokkal, ötvennyolc ország közreműködésével indult útjára a 10. Színházi Olimpia, amelyhez a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két előadás befogadásával csatlakozott: áprilisban a Koponyánk, körülbelül című drámai látlelet a Jászai Mari-díjas Kálló Béla rendezésében látható Kecskeméten, míg májusban az Újvidéki Színház az Anna Kareninával invitálja a nézőket egy érzelmi utazásra.
2023.03.02

Csaknem ötvenen mérették meg magukat a Petőfi-szavalóverseny döntőjén

Négy kategóriában 46 fő mérette meg magát szerdán a Kelemen László Kamaraszínházban a Petőfi 200 emlékév kapcsán meghirdetett szavalóverseny döntőjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház által szervezett szavalóversenyre 250-en neveztek a megyéből, közülük jutottak be 46-an a szerdai döntőbe. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb 10 esztendős volt. Késő délután kiderült, kik nyertek az egyes kategóriákban és kik lettek különdíjasok.
2023.02.21

Megalakult az MMA kecskeméti regionális munkacsoportja

Az országban harmadikként Kecskeméten is megalakult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) regionális központja. A munkacsoport elnöki tisztségét Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója tölti be. A célkitűzések között szerepel az is, hogy teret kapjanak a régió rejtett kincsei.
2023.01.25

Nyit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Egy bérletes premierrel kezd a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a téli bezárást követően. A miniszter félrelép című klasszikus vígjátékot február 3-án mutatják be a Nagyszínházban. Cseke Péter igazgató elmondta, bárhogy alakul az időjárás, nem terveznek további bezárásokat.
2023.01.21

Először tartott bált Kecskeméten a városi nyugdíjasszövetség

Először rendezett bált Kecskeméten a városi nyugdíjasszövetség. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában péntek este megtartott jótékonysági bálon csaknem 180-an vettek részt. A jó hangulatú esemény fővédnöke Engert Jakabné alpolgármester volt, a műsort olyan művészek színesítették, mint az ifjú szaxofontehetség, Rubinstein Ádám és a neves bűvész, Csongrádi Béla.