Kategória: Történelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
8 találat
2023.02.28

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században - Székely Gábor előadásai az Újkollégiumban

Protestánsok Kecskeméten a 16-18. században címmel tart három alkalomból álló előadás-sorozatot az Újkollégium dísztermében Székely Gábor történész, művészettörténész, a Kecskeméti Református Kollégium egykori diákja, akinek tavaly jelent meg a témában doktori disszertációjának átdolgozott változata tanulmánykötetként. Március 6-án, 7-én és 8-án (hétfőn, kedden és szerdán) 17.00 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Kecskeméti Evangélikus és a Kecskeméti Református Egyházközség.
2023.02.24

Megrendítő megemlékezés a kommunizmus áldozatairól a Lestár téren

Megrendítő megemlékezést tartottak péntek délelőtt a kommunizmus áldozatairól a Lestár téri kopjafánál, az egykor ÁVH-központként működő, a népnyelv által "kékítő háznak" nevezett épület előtt. A KDNP által szervezett megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes beszédében párhuzamot vont a kommunizmus és a jelenlegi nyugat-európai balliberális politika között.
2023.01.28

XVI. Benedek pápa hagyatéka - beszélgetés Görbe László piarista plébánossal

A december végén elhunyt XVI. Benedek pápa életéről, teológiai munkásságáról és pápaságáról beszélgettünk Görbe László piarista plébánossal a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinműsorának januári adásában. Görbe László kitért Joseph Ratzinger tevékenységének egyik fontos magyar vonatkozására, Bulányi György ügyében vállalt szerepére is.