Címke: dr. Homoki Tamás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
927 találat
2024.03.23

Teltházzal, óriási sikerrel zajlott a harmadik Cifra Borséta

Teltházzal, azaz a kiállítókkal együtt több mint 400 résztvevővel, óriási sikerrel zajlott le a harmadik alkalommal megrendezett Cifra Borséta péntek este a kecskeméti Cifrapalotában. A szecessziós palota csodálatos környezetet teremtett a kóstolónak, melyen az ország vezető pincészeteinek borait kóstolhatták végig a borszeretők, és a pezsgők között is szép tételeket találhattak a minőségi italok kedvelői. Két pohár között finom borkorcsolyák lendítették tovább az embert a következő kóstolás felé, és aki művészeti élményre vágyott, a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé képeit is megtekinthette a földszinti kiállítóteremben.
2024.03.20

Több mint száz diák vett részt a HUMDA kecskeméti pályaorientációs napján

Szakmai és pályaorientációs napot tartott szerdán délelőtt a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz közlekedik egy hónapig Kecskeméten. A résztvevő szakmabeli meghívottak, a középiskolások, valamint az egyetemisták többek között a hidrogén busszal is megismerkedhettek.
2024.01.11

Új tarifarendszer Kecskeméten: áprilistól ingyenessé válhat a diákok és a nyugdíjasok közlekedése

Jelentősen kedvezőbbé válhatnak a közösségi közlekedés tarifái április 1-től Kecskeméten Szemereyné Pataki Klaudia polgármester javaslata szerint. Amennyiben a februári közgyűlés jóváhagyja, a nappali tagozatos oktatásban részt vevő 6 és 25 év közötti diákok, valamint a nyugdíjasok teljesen ingyen utazhatnak majd a Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) járatain, továbbá az eddigi felére – 5.000 forintra, illetve Kecskemét Kártyával rendelkezőknek 3.500 forintra – csökkenhet a Kecskeméten dolgozók havi bérletének ára.
2023.10.20

Kecskemét elkötelezett a zéró emisszió mellett

A csütörtöki közgyűlésen tárgyalták a jelenlegi dízel autóbuszok jövőbeni cseréje miatt bekövetkező szerződésmódosítást, melynek eredményeként 2028-ig 13 darab modern dízel és 8 darab hidrogén meghajtású csuklósbuszt állítanának üzembe. A tervek szerint az első kettő már 2025-ben megkezdené az utasok szállítását, majd a következő évek tapasztalatainak felhasználásával, 2028-ban újabb hat modern busz állna forgalomba.
2023.09.19

Fiatal csapattal, új légiósokkal vág neki a szezonnak a KTE kosárcsapata

Nagyszabású, jó hangulatú csapatbemutató eseményt tartott a Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét kedd este az Ápoló Klubban. A fiatal kerettel rendelkező, három új külföldi légióst szerződtető csapat fő célja idén is a rájátszásba való bejutás. Az előző szezon legjobb játékosának a 12 éve Kecskeméten játszó válogatott kosarast, Karahodzsics Kemalt választották.
2023.09.13

Újra nyit a posta Hunyadivárosban és Vacsiközben is

"Kecskemét, ahogy sok mindenben, úgy a posták kérdésében is megnyugtató, előremutató megoldásokat talált" – adta hírül Facebook-oldalán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Gázló utcai posta szeptember 13-ai bejárása után. Két városrészben, a Hunyadivárosban és a Vacsiközben is újra igénybe vehetik majd a lakók a postai szolgáltatásokat. A két PostaPont működtetését az „Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület” látja el, mindkét helyen ugyanazokkal a szerződéses feltételekkel.
2023.07.21

Dr. Homoki Tamás alpolgármester: büszke voltam a kecskeméti fiatalokra

Az idei 55. Nemzetközi Gyermek Játékokat (International Children's Games – ICG) július 5. és 10. között rendezték meg Dél-Korea negyedik legnépesebb városában, a 2,5 milliós lélekszámú Daeguban. Kecskemét városa négy sportágban – labdarúgás, úszás, asztalitenisz, atlétika – képviseltette magát. A sportolók, a labdarúgók kivételével a Kecskeméti Sportiskola kiválóságai. A 24 tagú küldöttség – 18 sportoló, 4 edző, 2 kísérő – vezetője dr. Homoki Tamás alpolgármester volt, akit élményeiről, tapasztalatairól kérdeztük.
2022.12.06

Fejlesztési forrásokról és a 2023-as költségvetésről tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Több nagyobb, az önkormányzat által is támogatott fejlesztés is elindul jövőre Kecskeméten – hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfő délutáni ülésén. A testület foglalkozott a város jövő évi költségvetésével is, mint elhangzott a városüzemeltetés 320 millióval nagyobb forrással gazdálkodhat majd 2023-ban.