Kategória: Környezetvédelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
20 találat
2023.05.27

Országos szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít idén a kezelésében lévő utak menti területek karbantartására, így nemcsak a mintegy 200 millió négyzetméternyi zöldfelület kaszálási munkáira, hanem a szemétszedési munkákra is. A társaság korábban többször is eredményes szemétgyűjtési akciót szervezett, most pedig egy teljes hetet jelölt meg legújabb szemétgyűjtési kampányára. A június 12-ei héten így nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet országszerte, hanem 2023. június 4-ig önkéntesek csatlakozását is várják a szervezők.
2023.05.23

Agrárium 2023 - elkezdődött a gazdaságszerkezeti összeírás

Mezőgazdasági gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal, Agrárium 2023 néven. Az adatgyűjtés célja, hogy nyomon kövesse az ágazaton belüli változásokat, illetve, hogy pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók számára. A témában tartott mai sajtótájékoztatón elhangzott, Bács-Kiskun vármegyében 11968, Kecskeméten 1063 gazda válaszait várják július 15-ig.
2023.05.23

Bizottsági támogatás a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciónak

Egyhangúlag támogatta a városi közgyűlés környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciót, mely további hazai és uniós források elnyerése esetén fellendítheti Homokbánya városrész, majd potenciálisan más kecskeméti városrészek fenntartható fejlesztését.
2023.05.17

25 éves a Muzsikál az erdő programsorozat

Jubilál idén a Muzsikál az erdő programsorozat. Most ünnepli megalakulásának 20 évét. Május 20-án a kecskeméti Nyíri erdőben, 21-én pedig Lakitelek-Tőserdőn folytatódik, a Muzsikál az erdő programsorozat. Szabó Lajos erdőmérnök, a programsorozat főszervezője mesélt a rendezvényről a Kiemelő vendégeként.
2023.05.15

„Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” címmel konferenciát szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében 2023. május 12. péntek 14:00 órától első ízben került megrendezésre a „Földtől az asztalig – tartósítószermentes befőzés rejtelmei” című konferencia a Hírös Agóra Kulturális Központban.
2023.05.09

Fantasztikus színekben pompázik a Kecskeméti Arborétum

A Kecskeméti Arborétum 14 ösvényén végigsétálva ma több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. Mind a szakemberek, mind a kikapcsolódást kereső arborétumlátogató megtalálhatja a neki legmegfelelőbb sétautat. Minden ösvényen növényismertető táblák segítik a fákkal, cserjékkel való ismerkedést.
2023.05.08

Szijjártó Péter: elektromobilitás és atomenergia nélkül pusztán illúzió marad a Föld megőrzése

A járműipar elektromos átállása és atomenergia-beruházások nélkül mindössze illúzió marad, hogy mai formájában megőrizhetjük a bolygót utódaink számára, mivel ezek nélkül nem lehetséges a klímacélok elérése - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Abu-Dzabiban.
Emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja Kecskeméten
2023.05.05

Csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja Kecskeméten

Az elmúlt hetekben megfigyelt csökkenés után a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjában ismét stagnálás tapasztalható. Tendenciát tekintve a vizsgált városok zömét stagnálás jellemzi, csökkenés észlelhető Kecskeméten, Miskolcon és Salgótarjánban. Emelkedés egyik városban sem figyelhető meg. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 4 településen a mérsékelt, 18 helyszínen pedig az emelkedett tartományba esik.
2023.05.04

Megújulnak a Városháza díszkertjei

A kecskeméti Városháza felújítási munkálatai után most megkezdődik a homlokzati, oldalsó és hátsó kertjeinek felújítása is. A cél, hogy méltó legyen a környezet a gyönyörű épülethez. A zöldfelületek tervezésekor elsődlegesnek tartották az ökológiai szemléletű fenntartást – áll a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. közleményében. A homlokzati díszkertet mintegy 9000 növénnyel ültetik be.
2023.04.30

Befejeződtek a Településfásítási Program tavaszi faültetései

A kormány célja, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön az ország fával borított területe. Ezt szolgálja az Országfásítási és a Településfásítási Program, melyek sikerét jelzi, hogy meghirdetése óta több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák - jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben.