Címke: elhunyt
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.12.05

Mindig örömöt sugárzott, harmóniát teremtett – elhunyt Berényi Bea fuvolaművész

Életének 64. évében türelemmel viselt betegségben elhunyt Berényi Bea Kodály Zoltán- és Artisjus-díjas fuvolaművész. 1984 óta a Kodály Iskolában tanított, ahol férjével, Dratsay Ákossal közösen rangos szakmai műhelyt hoztak létre. Vallotta, hogy zenészként „a világ szellemi, lelki kincsének legcsodálatosabb részével töltheti napjait”, tanárként pedig „a jövőt formálhatja”.
2023.11.19

A nemzet színésze, Csomós Mari is elment

Életének 81. évében, 2023. november 18-án hosszú betegség után elhunyt Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Radnóti Színház tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a nemzet színésze. Színházban és filmekben egyaránt emlékezetes szerepeket alakított, Kecskeméten is sok szép sikert aratott. Mindig azt vallotta: a színház az élete.
2023.11.16

Kecskeméti éveire így emlékezett: „Az egész egy csoda volt!”

Életének 92. évében, 2023. november 16-án, csütörtökön, méltósággal viselt betegségben elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja. Elsősorban zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit, de jelentős prózai szerepekben is színpadra lépett. A kecskeméti színházszeretők is gyakran ünnepelték. 1958 és 1962 között a helyi társulat tagja volt, de később is gyakran fellépett a hírös városban.
2023.08.14

Elhunyt Probojáczné Túri Éva

78 éves korában elhunyt Probojáczné Túri Éva, a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség alelnöke, nyugdíjas pedagógus, iskolaigazgató, 42-szeres nemzeti válogatott kosárlabdázó. A szövetség ezekkel a szavakkal búcsúzott tőle: Egy önzetlen közösségi embert veszítettünk el, aki több évtizeden át dolgozott a város nyugdíjas közösségeiért.
2023.06.26

Elhunyt Kabók József

72 esztendős korában elhunyt Kabók József, a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Bizottság alelnöke, az MKSZ egykori biztonsági igazgatója.
2023.06.22

Horvát-magyar közös vizsgálat a helikopter-balesetről

Kötelességteljesítés közben, a haza szolgálatában, hősi halált haltak magyar katonák június 21-én. „A magam, a kormány és a Honvédelmi Minisztérium nevében őszinte részvétemet fejezem ki a hozzátartozók felé” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a mai napon Horvátországban történt helikopter-balesetet követően, mely két magyar katona életét követelte.
2023.06.21

Búcsúzunk dr. Szelei Béla főorvostól

Fájó szívvel, megrendülten értesültünk róla, hogy dr. Szelei Béla, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Központi Radiológiai Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa, életének 77. életévében elhunyt. Búcsúzunk dr. Szelei Béla főorvos úrtól.
2023.05.27

Elhunyt Szegedi Erika színésznő

Életének 82. évében elhunyt Szegedi Erika Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Pályáját Kecskeméten, a Katona József Színház társulatának tagjaként kezdte. S bár csak egy évadot töltött a hírös városban, a helyi színházszeretők hamar a szívükbe fogadták – számos darabban aratott szép sikert – és mindmáig szeretettel emlékeznek rá.