Kategória: Gyászhír
Keresés
Dátum választó
Rendezés
769 találat
2024.02.12

In memoriam Szurdi Miklós

Életének 74. évében elhunyt Szurdi Miklós színész, rendező, színházigazgató, forgatókönyvíró. A Hatásvadászok című mozifilm, valamint az Angyalbőrben, a Privát kopó, a Linda és a Família Kft. című tévésorozatok készítője, a Bohóc a falon, A törökfejes kopja és a Sose halunk meg című filmek szereplője volt. Már főiskolás korában rendezett Kecskeméten, és diplomája átvétele után három évadon át a hírös város teátrumának tagja volt.
2023.12.14

Meghalt a Kecskeméti Dózsa és a KSC egykori játékosa, dr. Gyifkó Árpád

Gyászolunk, mert december 5-én, 79 éves korában meghalt egykori játékostársunk, a Kecskeméti Dózsa és a Kecskeméti SC egykori játékosa, dr. Gyifkó Árpád, aki sportolóként és magánemberként is tiszteletet és szeretetet vívott ki magának. Kisteleken született 1944. november 2-án. Az akkor még nagyközség focicsapatában bontogatta a szárnyait, majd a Szegedi Egyetem Jogi Karára felvételizett sikerrel, és […]
2023.12.05

Mindig örömöt sugárzott, harmóniát teremtett – elhunyt Berényi Bea fuvolaművész

Életének 64. évében türelemmel viselt betegségben elhunyt Berényi Bea Kodály Zoltán- és Artisjus-díjas fuvolaművész. 1984 óta a Kodály Iskolában tanított, ahol férjével, Dratsay Ákossal közösen rangos szakmai műhelyt hoztak létre. Vallotta, hogy zenészként „a világ szellemi, lelki kincsének legcsodálatosabb részével töltheti napjait”, tanárként pedig „a jövőt formálhatja”.
2023.11.19

A nemzet színésze, Csomós Mari is elment

Életének 81. évében, 2023. november 18-án hosszú betegség után elhunyt Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Radnóti Színház tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a nemzet színésze. Színházban és filmekben egyaránt emlékezetes szerepeket alakított, Kecskeméten is sok szép sikert aratott. Mindig azt vallotta: a színház az élete.