Címke: ÉlŐvíz
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2024.01.29

Tódor Norbert tanúságtétele az ÉlŐvízben

A KTV vallási magazinja, az ÉlŐvíz januári adásában megismerhetik Tódor Norbertet, aki nyolc éve tevékenykedik a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ munkatársaként. Norbertet már fiatal korában foglalkoztatta a nagybetűs Igazság kérdése. Kereste a választ arra, hogy mi is a boldogság, és mi mozgatja a világot. Keresése közben megérintette az Isten. Megtérése nem pontszerű volt, éveken át eltartott. Ma a Kecskeméti Református Egyházközség aktív tagja.
2024.01.24

Ma este újra ÉlŐvíz!

Ma este 20 órakor újra jelentkezik a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinja. A januári adásban a héten zajló ökumenikus imahéttel foglalkoznak, emellett beszélgetést láthatnak Tódor Norberttel, a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársával, aki többek között arról mesélt, hogyan találkozott Istennel és hogyan lett hitetlenből hívő.
2023.12.10

ÉlŐvíz - Dr. Berényi Tivadar orvossal beszélgettünk

Dr. Berényi Tivadar orvossal láthattak beszélgetést a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinjának novemberi adásában. Vall arról, hogyan formálódott benne keresztény hite gyerekkorában, kecskeméti piarista diákévei alatt, majd a szegedi egyetemen és későbbi munkája során Kiskunhalason és Kecskeméten. Dr. Berényi Tivadar arról is beszél, hogyan éli meg hitét aneszteziológusként, valamint közéleti szerepeiben: a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportjának vezetőjeként, és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) újonnan megválasztott megyei elnökeként.
2023.11.28

Zirig Kristóf atya és dr. Berényi Tivadar orvos az ÉlŐvíz novemberi adásában

Szerda este 20 órakor újra várja nézőit az ÉlŐvíz. A KTV vallási magazinja holnap megújult főcímmel jelentkezik. A holnapi adásban két témát járunk körbe. November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja: az ünnepek kapcsán Zirig Kristóf atyával beszélgetünk. Az adás második felében pedig dr. Berényi Tivadar orvossal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportjának vezetőjével, a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott megyei elnökével láthatnak beszélgetést.
2023.08.30

ÉlŐvíz - Bemutatkozik a Hajnalcsillag Tanoda

A Hajnalcsillag Tanodát a Kecskeméti Református Egyházközség hívta életre 2019-ben missziós céllal. Nehéz helyzetben élő általános iskolás gyerekekkel foglalkoznak, hitre, reményre, szeretetre, önuralomra, önbizalomra, életrevalóságra nevelik őket iskola után, délutánonként. Céljuk, hogy ők is átérezzék Isten átölelő szeretetét. A Műkertvárosban található tanoda működésében Isten a főszervező, mindenki más asszisztens. Az intézmény létrejöttéről, működéséről és saját elhívásáról mesélt az ÉlŐvíz vallási magazinműsor augusztusi adásában Bárdos Péterné Edit, a tanoda vezetője.
2023.08.23

Nagy Károly plébánost és a Hajnalcsillag Tanodát is megismerhetjük a ma esti ÉlŐvízben

Ma, szerda este 20:00 órától újra jelentkezik az ÉlŐvíz című vallási magazin a KTV-n. A mai adásban két történetet ismerhetnek meg. Beszélgetést láthatnak Nagy Károly plébánossal, aki ma már Budapesten szolgál, ám azelőtt hosszú évekig Kecskeméten hozott örömet a hívek szívébe. Bemutatjuk a Hajnalcsillag Tanodát is, melyet 2019-ben a református egyházközség hívott életre a hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekek támogatására.
2023.08.06

Segíteni, ahogy csak lehet

A KTV ÉlŐvíz című vallási magazinjának júliusi adásában Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportjának vezetője tett tanúságot hitéről, illetve mesélt arról, hogyan lehet megállni két lábbal a földön, kitartani a nehézségek közepette is.
2023.07.11

ÉlŐvíz - Bemutatkozik a baptista Szőlőtő Gyülekezet

A Szőlőtő Gyülekezet szűk egy éve alakult meg. Homokbányán, a bringaparkban nyitották meg gyülekezeti termüket, ahol istentiszteleteik és más programjaik zajlanak. A KTV vallási magazinja, az ÉlŐvíz legutóbbi adásában a gyülekezet életre hívója és vezetője, Bruder Gergő baptista lelkipásztor mesél arról, hogyan is indult el az új közösség plántálása, és hogyan bontakoznak ki a szőlőtőből a szőlővesszők.
2023.06.27

A Szőlőtő Gyülekezet és Kunszt József-díjasok a júniusi ÉlŐvízben

Szerda este ismét jelentkezik az ÉlŐvíz című vallási magazin a Kecskeméti Televízió műsorán. A holnapi adásban megismerkedhetnek a Homokbányán nemrég megalakult Szőlőtő Gyülekezettel. Május 15-én adta át dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a Kunszt József-díjakat. Két kecskeméti pedagógus is átvehette az elismerést. A szerdai adásban velük is láthatnak riportot: két élet, két tanúságtétel a hivatásszeretetről, a gyerekek szeretetéről, Istenről.
2023.05.29

ÉlŐvíz: Keserű Balázs építész vall a Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolnáról

A Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolna érdekes történetéről és jelenéről láthatnak riportot a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának májusi adásában. A budai Normafa és a János-hegyi libegő felső állomása között fekvő Anna-rétre szánt kápolna megépítését az 1940-es években a Szűzanya nyilatkoztatta ki Natália nővérnek, ám az azóta sem épült meg. Keserű Balázs kecskeméti építész a szívén hordozza az ügyet: színvonalas, pontos látványtervet készített, mely az eredeti, kinyilatkoztatás szerinti engesztelő kápolnát ábrázolja a modern technika segítségével.
2023.05.24

Ma este ÉlŐvíz: Keserű Balázs építész vall a Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolnáról

A Szűz Mária Világ Királynője engesztelő kápolna ügye lesz a fő téma az ÉlŐvíz című vallási magazin ma esti adásában. A budapesti Anna-rétre szánt kápolna megépítését az 1940-es években a Szűzanya nyilatkoztatta ki Natália nővérnek, ám az azóta sem épült meg. Keserű Balázs kecskeméti építész a szívén hordozza az ügyet: színvonalas, pontos látványtervet készített, mely az eredeti engesztelő kápolnát mutatja be a Normafa és a János-hegyi libegő felső állomása közötti Anna-réten.
2023.04.27

Finta József plébános atya a pápalátogatás jelentőségéről

Dr. Finta József plébános atyával, érseki helynökkel beszélgettünk a közelgő pápalátogatás előtti készületről, az esemény jelentőségéről és üzenetéről a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, szerdai adásában. Finta József elmondta: Kecskemétről több száz ember, diákok és felnőtt hívek egyaránt részt vesznek a hétvégi budapesti eseményeken, melyekre buszokkal, csoportokba szerveződve érkeznek majd a hírös városból. A pápalátogatás megerősítheti a hívekben a katolikus egyház egységének tudatát, és erőt adhat nekik a nehézségekkel terhelt hétköznapok pozitív megélésében - hangsúlyozta a Főplébánia vezetője.
2023.04.26

Ma este ÉlŐvíz!

Ma este 20 órától újra jelentkezik az ÉLőVÍZ, a Kecskeméti Televízió vallási magazinja. A mai adásában Göde Ferenc belsőépítész tanúságtételét hallhatják majd. Az építész elmeséli megtérésnek különleges történetét. A hét végi pápalátogatás kapcsán pedig dr. Finta József plébános osztja meg gondolatait.