ÉlŐvíz - Szentírás-konferencia és Guszti bácsi Passió órája az áprilisi adásban

2024. 04. 23., 11:41
Szerda este ismét jelentkezik az ÉlŐvíz. A KTV vallási magazinjában ezúttal a Szentírási közös úton című konferenciáról láthatnak összeállítást, valamint bemutatjuk a „Passió órát”, amely segíti a híveket elmélyedni Krisztus szenvedésében.

A Szentírás választ ad az emberiség problémáira és kérdéseire. Isten ígérete, hogy gyermekeinek védelme lesz, hogy meg lehet Őt ismerni, ha teljes szívünkből, lelkünkből, minden erőnkből keressük Őt. Ezek az ígéretek minden embernek szólnak – hangzott el a Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve című konferencián.

A különböző egyházak, felekezetek képviselői a Szentírásra, annak vezetésére, ígéreteire, annak igazságára, Isten hűségére hívták fel a figyelmet.

Woody Allen azt írja: Ha meg akarjuk nevettetni az Örökkévalót, akkor beszéljünk neki az álmainkról. De ha már sokan beszélünk neki az álmainkról, akkor az már nem álom, hanem imádság. Jól ismerjük a világ alkotóját, ha igaz szívvel fordulunk hozzá, az álmokról szólt imákat meghallgatja
— mondta prof dr. Róna Tamás főrabbi, a ZSIMA elnöke.

A konferencián a zsidók és a keresztények együtt, egymással összekapaszkodva keresik Isten útmutatását, a helyes irányt a békesség, a békés együttélés felé.

Hegedűs Ágoston, Guszti bácsi, akit talán legtöbben a kecskeméti rózsakert megalkotójaként ismernek, egy különleges dolgot alkotott: a "Passió órát", amely Jézus szenvedésének 24 óráját mutatja be, óráról órára, mondhatni percről percre. Az órák készítése és terjesztése egy küldetés most már a számára.

Tele vagyunk vágyakkal, mindenki a maga egóját szeretné megvalósítani, de ha Rá hagyatkozunk és engesztelünk, akkor egész másként fogjuk a saját életünket látni. Kapunk egy kis kézenfogást, és vezet ez Úr bennünket
— mondta Hegedűs Ágoston, Guszti bácsi.

Az órának nagyon fontos szerepe van az engesztelésben, melyet maga Jézus kért a hívektől. Ennek történetéről, az engesztelés fontosságáról, a "Passió óra" megszületéséről beszél az ÉlŐvízben az alkotó.

A KTV vallási magazinja minden hónap utolsó szerdáján várja nézőit. A korábbi adások megtalálhatók a KTV Youtube-csatornáján.