Címke: ENSZ COP 28
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.12.11

Neumann János Egyetem: a klímacélok elérésben mi is szerepet vállalunk!

Az Egyesült Arab Emirátusokban szervezett COP 28 klímacsúcs második hétvégéjén is nagy érdeklődés övezte az Európából egyedüli felsőoktatási kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. A kecskeméti egyetem standját meglátogatta Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is, akik szerint jövőbe mutató helyzet, ha egy nemzeti célkitűzésben Magyarország és a kormány, valamint az egyetemek képesek együttműködni.
2023.12.05

A Neumann János Egyetem a gazdasági növekedés motorja

Nagy érdeklődés övezi a COP 28 klímacsúcson egyedüli magyar kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. Az Egyesült Arab Emírségekben december 12-ig tartó rendezvényen a világ szinte minden állama képviselteti magát a jövő fenntartható gazdasági szerkezetének kialakítása érdekében. A kecskeméti egyetem dubaji standját Varga Mihály pénzügyminiszter is felkereste, ahol bemutatkozik az egyetem legújabb járműipari innovációja a Neumann H2.
2023.12.01

A Neumann János Egyetem egyedüli magyar kiállítóként van jelen az ENSZ COP 28 klímavédelmi csúcstalálkozóján

Az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájának a COP28-nak résztvevő kiállítója a kecskeméti Neumann János Egyetem. A 12 napos konferencia egyben a világ vezetőinek a csúcstalálkozója is, melyen Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök képviseli. Az Egyesült Arab Emírségekben november 30. és december 12. között zajló rendezvényen több mint 70.000 küldött vesz részt, köztük a kecskeméti felsőoktatási intézmény, mint egyedüli magyar kiállító.