Kategória: Időjárás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2024.03.31

A hét elején egy hidegfront miatt esőre kell készülni, a lehűlést lassú melegedés követi

A jövő hét elején egy hidegfront hatására többfelé várható eső, erős, olykor viharos szél, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Majd lassú melegedés kezdődik továbbra is élénk széllel, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek; vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024.03.26

Helyzetjelentés a kajszi fagykár után

Kecskeméten országos viszonylatban is rendkívüli lehűléssel, mínusz 6,2 C-os faggyal kezdődött el a tavasz március 20-án hajnalban. Az azt megelőző, rendkívül hideg reggelek után, ez egy mélypont volt a már virágba borult kajszifáknak. Már akkor bizonyos volt, hogy a szakszerű védekezés ellenére is, jelentős károk keletkeztek egyes korai fajtáknál.
2024.03.26

Igazi tavaszi idő lesz húsvétkor

Húsvétra megérkezik az igazi tavasz – ezt ígérik a szakemberek. A hőmérséklet egyre magasabbra emelkedik, hétvégére elérhetjük a 25 fokot is, az éjszakák is jóval enyhébbek lesznek, mint a napokban, ugyanakkor a szél velünk marad.
2024.03.24

A hét elején még fagyhat hajnalban, majd melegedés kezdődik

A hét elején még napos, de hideg idő várható, éjszakánként a szélcsendes helyeken fagypont alá is csökkenhet a hőmérséklet. A hét közepén felhősebb, csapadékosabb idő várható, de a hőmérséklet csúcsértéke emelkedni kezd, a hét végén pedig már jobbára napos, száraz időre kell számítani, Húsvétvasárnap akár 20-26 Celsius-fok is lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024.03.12

Sportmagazin: kecskemétiek a 4. Téli Balaton-átúszáson

Két kecskeméti részvevője is volt március 2-án a sorrendben 4. Téli Balaton-átúszásnak. Szemlér Ákos, és Fest Ákos hétfőn a KTV Sportmagazinjában beszéltek élményeikről, felkészülésükről. A két hidegúszó sportember féltávot, vagyis 625 métert tett meg a 7.9 fokos Balatonban Tihany és Szántód Rév között. Mint a műsorból kiderült hetek óta keményen készültek a megmérettetésre, edzettek jeges vízben és uszodában is.