Címke: főtér
Keresés
Dátum választó
Rendezés
27 találat
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2024.02.25

Óriási volt az érdeklőkés a szecessziós városnéző sétára

Megtöltötték a Városháza dísztermét szombaton a szecessziós városnéző séta résztvevői. Az ifj. Gyergyádesz László művészettörténész által vezetett séta itt, a felújított díszteremben vette kezdetét egy rövid előadással, majd a Sajtópalota, az egykori katolikus bérház helyén álló Lordok háza, az Ifjúsági Otthon és a mellette álló izraelita bérház, a Luther-palota, az Újkollégium, a Cifrapalota, végül a városi vagy úri kaszinó épülete adták a séta állomásait. Mindenhol olyan érdekességeket tudhattunk meg az épületekről és általában Kecskemét történetéről, amelyek a helybéliek többsége számára is újdonságot jelenthettek.
2023.12.29

Szilveszteri programok a főtéren

December 31-én, vasárnap este TNT nagykoncert, lézershow, majd DJ Lotfi Begi várja a szórakozni vágyókat Kecskemét főterén. Emellett a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent fesztivál árusaival is találkozhatunk majd.
2023.12.11

A hanukát ünnepelték a főtéren

A hanukát ünnepelték vasárnap a főtéren a téli fesztiválon. Ez az egyik legismertebb zsidó ünnep. A színpadon a Sabbathsong Klezmer Band zsidó dalokat játszott. A kecskeméti Zsidóház eseményén többen táncoltak is.
2023.12.07

A Fool Moon ad karácsonyi koncertet a főtéren

Advent második hétvégéjén is sok programot tartogat a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent programsorozat Kecskemét főterén. Pénteken Kalmus Felicián cselló showját, szombaton pedig a Fool Moon zenekar karácsonyi  koncertjét is érdemes meghallgatni.
2023.11.15

Már épül a főtéri jégpálya - Decemberben ingyenes lesz!

Idén a Városháza és a Kossuth-szobor előtt alakítják ki a főtéri korcsolyapályát, most igazi jégből. A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent egyik újdonsága lesz a pálya, ami különleges alakzatot kap gyorsítósávval. Mint megtudtuk, korizni december 1-je és december 31-e között ingyen lehet majd.
2023.10.24

Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár

Népszerű volt idén is az Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár. A hétvégi színes programkavalkádban még a Nemzeti Vágta Lovasai is megjelentek. A Kecskeméti Televízió stábja pedig nem hagyta annyiban, több érdekes kulisszatitkot is megtudtak az eseményről.