Címke: Gyerekcipőben
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.05.08

Okosító torna a TSMT? - Újabb izgalmas téma a Gyerekcipőben podcastben

Segíti a beszédfejlődést, javítja a figyelmet, a koncentrációt, harmonikusabbá teszi a mozgást, pozitívan befolyásolja a társaskapcsolatokat, ügyesíti a kezet – és még sorolhatnánk a Tervezett Szenzomotoros Tréning kedvező hatásait. A TSMT elnevezésű mozgásterápia ma a 3 és 12 év közötti gyerekek számára az egyik leggyakrabban alkalmazott fejlesztő módszer. Erről kérdezte Gyenes-Barta Gabi Petőné Donát Dóra gyógypedagógus-mozgásterapeutát a Gyerekcipőben podcastben.
2023.02.03

Hogyan segíthetünk a figyelemzavaros gyerekeknek? –Podcast a Neurofeedback terápiáról

A figyelemzavar nem csak az iskolai érvényesülésben, a tanulásban jelent akadályt, hanem gyakran a társas kapcsolatokban is nehézségeik adódnak azoknak, akik ezzel a problémával élnek. A gyerekek figyelmének állapota a túlzott kütyühasználattal bizonyítottan romlik, és károkat okozott a pandémia időszaka alatti állandó online jelenlét is a koncentrációjukban. Minderre megoldást jelenthet az agyműködés optimalizálásán alapuló Neurofeedback terápia. A módszerről Kecskemét első neurofeedback trénerével, Marosi Tímea pszichológussal beszélget Gyenes-Barta Gabi.
2023.01.26

Gyerekcipőben: Egyre népszerűbb Gyenes-Barta Gabi podcast rovata

A Hírös.hu mellett mellett már a Youtube-on és a Spotify-on is elérhető Barta Gabi podcastje, a Gyerekcipőben. Kollégánk, aki tévés szerkesztőből lett logopédus, olyan kiváló szakemberekkel beszélget, akik hivatásuknak választották, hogy a gyerekek életét szebbé, jobbá és könnyebbé tegyék. Ebben nyújt számunkra is segítséget Gabi podcast rovata.
2022.12.06

Meseterápia –minden élethelyzethez találunk egy mesét

A meseterápia a személyes életesemények mitikus feldolgozásának gyakorlatán alapul, és legfontosabb célja a változásokhoz szükséges lelki, szellemi és testi feltételek megteremtése. A szakavatottak szerint minden élethelyzethez illik egy mese, amely példát mutat arra, hogyan is küzdjünk meg a minket érő kihívásokkal. Beszélgetőtársam Sebestyén Mária meseterapeuta.
2022.12.06

Tanulásmódszertan: tanuljunk meg tanulni!

Szülőként az egyik legnagyobb kihívás, hogy megszerettessük a gyermekünkkel a tanulást, felkeltsük az érdeklődését, motivációját. Nem elsősorban azért, hogy jól hangzó bizonyítványa legyen hanem, hogy kibontakoztathassa a benne rejlő lehetőségeket. Az eredményes tanulás módszerét könnyen el lehet sajátítani. Ebben segít beszélgetőtársam Sági-Baté Etelka tanító, tanulásmódszertan tanár.
2022.12.06

Logopédus a dadogásról

A mai napig nem tudjuk, hogyan lehet pontosan meghatározni az okokat, amelyek a dadogásra magyarázatot adnának. A beszéd elakadása bizonyos életkorban a normál beszédfejlődés jellemzője, elhúzódó jelleggel azonban az egész személyiségfejlődésre kihat. Ez az összetett beszédzavar komplex kezelést is igényel logopédus és pszichológus bevonásával. A legideálisabb, ha több szakember alkotta team áll a dadogással beszélő rendelkezésére. A témáról Gereben Anita logopédus-beszédtanárral beszélgetek.