Fókuszban a gyerekek sportja – a Gyerekcipőben vendége Ivkovicné Béres Tímea

2023. 05. 26., 14:19
Igaz, hogy a kosárlabdázástól magasabbra nő a gyerek, más sportok pedig lassíthatják a növekedést? Ha valaki 10 évesen kezd sportolni az már késő, hogy versenyszerűen űzze a mozgást? Egyáltalán mitől lesz valaki sikeres sportoló? Tények és tévhitek a sportolásról a Gyerekcipőben Podcast legújabb epizódjában.

Közösséget épít, kitartásra, fegyelemre tanít, segíti a helyes időbeosztást, megtanít küzdeni az álmainkért – azon túl, hogy egészséges, számtalan előnye vannak annak, ha sportol a gyerek. De mivel és mikor érdemes elkezdeni a mozgást? Hogyan válaszunk sportágat csemeténknek?

A Gyerekcipőben podcast legújabb adásában Gyenes-Barta Gabi egy olyan szakemberrel beszélget, aki maga is fényes sportsikerekkel indította az életét, egyetlen magyar női kosárlabdázóként nyert Bajnokok ligáját és Ronchetti Kupát, három országban volt bajnokcsapat tagja, a magyar női válogatottal is kiváló eredményeket ért el 108 szoros magyar válogatottként. Ivkovicné Béres Tímea ma már a következő generáció álmait segíti megvalósítani a Kecskeméti Junior Sport Kft. ügyvezetőjeként, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatójaként és immáron a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnökségi tagjaként. A beszélgetésből az is kiderül, hogy indult Béres Tímea sportkarrierje gyermekkorában és megtudhatjuk azt is, hogy milyen diagnosztikai eszközök állnak a sportnevelők rendelkezésére, amelyekkel meghatározható a várható testmagasság, testalkat és erősíthetőség.