Címke: jakabszállás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2024.06.28

Első SAM Világbajnokság Jakabszálláson

10 országból, 120 versenyző, 450 géppel állt rajtvonalhoz! Jakabszálláson rendezték meg az I. SAM Világbajnokságot, melyen a rádiótávirányítású antik modellek vehettek részt. Az egy héten át zajló versenyen csütörtökig a magyarok két világbajnoki címet is elhoztak.
2024.03.31

TOP-Tarisznya: Díjazták a felújított Egészségügyi Központot Jakabszálláson

A 2023 végével befejeződött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Bács-Kiskunban történelmi léptékű, több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat valósult meg, melyből a vármegye valamennyi települése részesülhetett. Ennek köszönhetően Jakabszálláson is jelentős beruházás valósulhatott meg.
2024.02.29

Jakabszálláson rendezték meg a 3. REL Expót

Jakabszálláson rendezte meg ma a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expót és Konferenciát a Kislépték Egyesület. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében megvalósuló kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződött, kiemelt szerepet kaptak a mézek, a méhészeti termékek és a gabona értéklánc fejlesztése.
2024.02.06

Sántha György életéről és költészetéről tartottak előadást a könyvtárban

A népi írók köréhez tartozó kecskeméti költő, Sántha György életútjáról és költészetéről hallhattak előadást az érdeklődők kedd délután a Katona József Könyvtárban. A Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja keretében megrendezett esemény előadója Sántha Melinda, a költő unokája, életművének kutatója volt, aki felvázolta az 1888-ban egy Kerekegyháza melletti tanyáról induló, majd kecskeméti, budapesti, berni, berlini és párizsi tanulmányok után Kiskunfélegyházára, végül újra Kecskemétre tartó pálya ívét.
2023.04.07

Húsvéti forgatag és traktoros verseny a Magyarkertben

Közel 100 traktoros méri össze tudását április 8-án, szombaton Jakabszálláson, a Magyarkert Húsvéti Traktoros Forgatagán. Az év első megmérettetését egész napos ünnepi szórakoztató programok kísérik. Többek között lesz tojáskeresés, arcfestés és pónilovaglás, délben pedig elkölthetjük a friss levegőn a marha-, vagy a kakaspörköltet.