Címke: Jánosi István
Keresés
Dátum választó
Rendezés
37 találat
2023.12.14

A polgármester osztott ebédet a Wojtyla Házban

Kecskemét polgármestere is részt vett a Wojtyla Ház mai ebédosztásán. Szemereyné Pataki Klaudia ajándékkal érkezett a népkonyhára, a piacra szóló utalványokat adott át a rászorulóknak. A gulyáslevest a Kecskeméti Szakképzési Centrum két vezetője, Ignácz Bence főigazgató és Leviczky Cirill kancellár saját kezűleg készítették a Wojtyla családjának.
2023.11.02

Újítják a színház előtti járdát

Elkezdődött a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előtti járda felújítása. A pénteki előadást megtartják a teátrumban, a nézők az oldalsó bejáratokon tudnak majd bejutni az épületbe. A munkálatok a tervek szerint jövő hét végére befejeződnek.
2023.10.19

Közel 20 milliárdos TOP-os csomagról döntött ma a közgyűlés

A nagyobb részt uniós forrást tartalmazó TOP Plusz programból 2027-ig 19,3 milliárd forintos forrás áll majd Kecskemét rendelkezésére városfejlesztési feladatok megvalósítására. A forráskeret felosztásának tervéről döntött ma a közgyűlés. Mint kiderült, a támogatói kérelmeket jövőre adják majd be, de az már biztos, hogy forrást kap a ménteleki, illetve a kadafalvi óvoda fejlesztése is.
2023.10.03

Tizenhárom refis diák indult kerékpárral Aradra

24. alkalommal indul el a Kecskeméti Református Gimnázium kerékpáros csapata Aradra, hogy tisztelegjenek a vértanúk előtt. A 13 fiatal és 3 kísérő tanár az emlékezés koszorúit viszik el a településre. A csapat ünnepélyes búcsúztatására ma (kedd) reggel került sor az Újkollégium előtt.
2023.09.04

Megédesítették az iskolakezdést

Édes meglepetéssel köszöntötték hétfőn reggel az 1. n osztály tanulóit a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. A német nemzetiségi nyelvoktató program osztálya csokoládéval, cukorral megpakolt csomagokat vehetett át a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően. Ezt a német szokást 2004 óta ápolják, akkor indult el ez a különleges program az intézményben.
2023.07.31

Elkezdődött a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntője Kecskeméten

Még az ezüstcipős Nyilasi Tibor is pályára lépett a Kecskeméti Atlétikai Centrumban, a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának döntőjén. Az idei versenyre 8 országból 155, gyermekotthonban nevelkedő labdarúgó fiatal érkezett. A 22. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának védnökségét, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke vállalta.