Címke: Kertész Dávid
Keresés
Dátum választó
Rendezés
61 találat
2024.03.06

Kárpátaljai írók könyvei Kecskeméten

Két kárpátaljai író érkezett Kecskemétre a magyar széppróza napjához kapcsolódva. Lőrincz P. Gabriella Történetek az árnyékból, valamint Kertész Dávid A keresztúri vámpír és más történetek című könyvét kedden a Hunyadivárosi Közösségi Házban, szerdán pedig a Széchenyivárosi Közösségi Házban mutatták be az érdeklődőknek író-olvasó találkozó keretében.
2024.03.04

Kárpátaljai írók könyvei Kecskeméten

Kecskeméten mutatja be „A keresztúri vámpír és más történetek” című könyvét Kertész Dávid kárpátaljai író. A PestiSrácok újságírója mellett a szintén kárpátalajai Lőrincz P. Gabriella, József Attila-díjas szerző is beszél „Történetek az árnyékból” című kötetéről. Kedden a Hunyadivárosi Közösségi Házban, szerdán pedig a Széchenyivárosi Közösségi Házban vehetnek részt az író-olvasó találkozón.
2024.03.01

Töretlenül magyarok: sorozatosak a kitiltások Ukrajnából

Sorra tiltogatnak ki magyarokat az ukránok az országukból az elmúlt időszakban. Erről azonban semmilyen értesítés nem érkezik tőlük. Dr. Kócsó Sándor ügyvéd megpróbálta kideríteni kollégánk, Molnár H. Boglárka kitiltásának okát. Az erről készült beszélgetést a péntek este nyolc órakor kezdődő Töretlenül magyarok magazinban tekinthetik meg. Ezt követően a PestiSrácok videós beszámolóját láthatják. Kertész Dávid újságíró abban az ügyben nyomozott, miszerint tényleg átjárnak-e az ukrán katonák a magyar határon.
2024.02.02

Töretlenül magyarok: több mint félmillió lehet Ukrajna vesztesége

Bár államtitkot képez Ukrajnában, hogy mennyien vesztették életüket a háborúban, a PestiSrácok számításait megerősítette a volt ukrán belügyminiszter. Eszerint Ukrajna veszteségei meghaladták a félmillió főt. Ebben a témában lesz vendége a mai Töretlenül magyarok magazinnak Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója, külpolitikai elemzője. Ezt követően a történelmi térképek hamisításával folytatódik az adás. Jeney János térképész beszél majd egy általa készített webes felületről, ahol megtalálhatóak ezek a dokumentumok.