Töretlenül magyarok: sorozatosak a kitiltások Ukrajnából

2024. 03. 01., 14:29
Sorra tiltogatnak ki magyarokat az ukránok az országukból az elmúlt időszakban. Erről azonban semmilyen értesítés nem érkezik tőlük. Dr. Kócsó Sándor ügyvéd megpróbálta kideríteni kollégánk, Molnár H. Boglárka kitiltásának okát. Az erről készült beszélgetést a péntek este nyolc órakor kezdődő Töretlenül magyarok magazinban tekinthetik meg. Ezt követően a PestiSrácok videós beszámolóját láthatják. Kertész Dávid újságíró abban az ügyben nyomozott, miszerint tényleg átjárnak-e az ukrán katonák a magyar határon.

Számos magyar újságírót és politikust tiltottak ki az elmúlt időszakban Ukrajnából, azonban erről értesítést senki nem kapott, csupán a határnál derül ki, hogy az illető nem mehet be az országba. Dr. Kócsó Sándor a Töretlenül magyarok legújabb adásában többek között arról beszél, hogy jogszerű-e ez a fajta eljárás.

Ez nem egy udvarias dolog, kétségtelen, hiszen meg lehetne kímélni attól a sajtó munkatársait, hogy ne is próbálkozzanak a határt átlépni. Azt gondolom, hogy akivel szemben ilyen rendelkezést hoznak adott országban, vehetné a fáradtságot arra, hogy az illetékes magyar szerveket értesítse, de kötelezettsége nincsen rá
— fogalmazott Dr. Kócsó Sándor ügyvéd.

Azonban, ha valaki megtudja, például a határnál, hogy ki van tiltva, okot ott sem mondanak. Dr. Kócsó Sándor megpróbált utána járni kollégánk, Molnár H. Boglárka kitiltása okának, azonban az ügyvéd vagy nem kapott választ, vagy más helyre irányították őt. Mivel furcsa pletyka terjedt az ukrán nyelvű közösségi médiában arról, hogy a határőrök akár magyar vagy román területre is „átugranak”, hogy lekapcsolják a menekülőket, Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója a helyszínen járt utána a pletyka valóságtartalmának.

A Töretlenül magyarok péntek este nyolc órakor kezdődő adásában a PestiSrácok videós beszámolóját is megtekinthetik.