Címke: komolyzene
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.01

Komolyzenei programajánló – 2024. február

Ütőhangszeres jótékonysági est a Kodály Iskolában, farsangi kakaókoncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában, kulturális gálaműsor a Hírös Agórában, a MEDrigál Kórus jubileumi hangversenye az evangélikus templomban – többek között ezek a programok várják a zeneszeretőket a következő napokban, hetekben.
2023.12.30

Komolyzenei programajánló – 2024. január

A komolyzenei programokban rendkívül gazdag adventi időszakhoz hasonlóan mozgalmasan indul az új esztendő. 2024 első napjaiban két hagyományos hangversenyt is rendeznek: január 1-jén a kecskeméti szimfonikusok újévi koncertjét a Hírös Agórában, január 5-én, pénteken este pedig Túri-Nagy János orgonaestjét a Nagytemplomban tartják meg.
2023.12.23

Két zeneóriást ünnepeltek az Újkollégiumban

Kodály Zoltán és Kocsár Miklós születésének 141., illetve 90. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt rendezett a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportja. Az Újkollégiumban december 22-én este megtartott koncerten a 20. század két zenetudósának műveit fiatal, zenét tanuló diákok és nemzetközi hírű muzsikusok szólaltatták meg.
2023.12.11

Ünnepre hangoló koncertet rendeztek a Hírös Agórában

Johann Sebastian Bach és Dieterich Buxtehude meghitten szép kantátáiból összeállított programot hallhattak vasárnap este a kecskeméti zeneszeretők. A Filharmónia Magyarország és a Hírös Agóra Kodály-bérletének második alkalmán a Vashegyi György által több mint három évtizede alapított és máig vezetett Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, a magyar korhű régizenei előadói gyakorlat két legjelentősebb műhelye lépett fel.
2023.12.01

Komolyzenei programajánló – 2023. december

A decemberi kecskeméti koncertkínálat rendkívül gazdag, szinte minden napra jut majd egy-egy komolyzenei hangverseny. A hírös város kórusainak, zenei együtteseinek többsége fellép az adventi időszakban, jó néhány iskola szervez ünnepi programot és lesznek jótékonysági koncertek is.
2023.11.21

A Kodály Iskola két hangszerét ünnepelték

Az ÉZI teljes körű felújításon áteső hangversenyzongoráját és a 40 évvel ezelőtt átadott orgonáját ünnepelték hétfő este a Kodály Iskolában. Az intézmény dísztermében megtartott koncerten művésztanárok léptek színpadra, előadásukban többek között Joseph Haydn, Saint-Saëns, Schumann és Vierne művei csendültek fel.
2023.11.08

Komolyzenei programajánló – 2023. november

Az intézmény 40 éve épített orgonájára emlékező koncert a Kodály Iskolában, séta a kora középkortól a barokkon át napjainkig a Trio Passacaglia segítségével a Kodály Intézetben és a Concerto Budapest és Balázs János zongoraművész hangversenye a Hírös Agórában – többek között ezek a programok várják a zeneszeretőket a következő napokban, hetekben.
2023.04.28

Két koncerttel zárul a Kecskemét Stringfest

A csellisták számára szervezett nemzetközi mesterkurzus tanárai, résztvevői és a programsorozat, a Kecskemét Stringfest megálmodója szerint is sikeres rendezvény ér véget a ma esti és a holnap délutáni hangversenyekkel. A hírös város optimális helyszínnek bizonyult, és hogy szakmai szemmel is sikeres volt a hétfő óta tartó közös munka, arra bizonyság lesz a két hátralévő koncert, amelyeken a 6 országból érkezett diákok mellett professzoraik, Onczay Csaba és Onczay Zoltán gordonkaművészek játékában is gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők.
2023.04.14

Zenei határokon átívelő hangversenyre készülnek

A kincses és a hírös város énekesei, muzsikusai adnak közös koncertet szombaton este Kecskeméten. Az evangélikus templomban 18 órakor kezdődő hangversenyen a kolozsvári Guttman Mihály Pedagóguskórus és a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar többek között Purcell, Pergolesi, Csajkovszkij és Kodály műveit szólaltatja meg.
2023.04.01

A zsűri tagjai kápráztatták el a közönséget a Starker János Gordonkaverseny nyitókoncertjén

A XIV. Országos Starker János Gordonkaverseny ünnepi nyitóhangversenyét péntek este tartották meg a Kodály Iskolában, az országban elsőként Kecskeméten elindított ének-zenei általános iskola alapítójáról, egykori igazgatójáról, Nemesszeghy Lajosné Szentkirályi Mártáról elnevezett díszteremben. A koncerten a háromnapos megmérettetés zsűrijének tagjai, Rohmann Ditta, Pólus László és Zétényi Tamás gordonkaművészek játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők.