Címke: koncert
Keresés
Dátum választó
Rendezés
30 találat
2023.03.20

Orbán Györgyöt köszöntötte az Ars Nova Énekegyüttes

Hetvenötödik születésnapját ünnepelte tavaly hazánk egyik legmeghatározóbb kortárs zeneszerzője, Orbán György. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő komponistát az Ars Nova Énekegyüttes nemrég egy új CD-vel lepte meg, amelyen előadásukban a Kossuth-díjas szerző 14 műve hallható. Az album ünnepélyes bemutatóját vasárnap este tartották meg a Hírös Agórában. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett koncertet személyes jelenlétével az ünnepelt és felesége is megtisztelte.
2023.02.10

Ütős karnevál egy vibrafon beszerzésért

Karneváli hangulatban tartottak jótékonysági hangversenyt csütörtök este a Kodály Iskolában. Az intézmény ütőhangszeres tanárainak szervezésében fiatal és idősebb, kezdő és már rutinos ütősök mellett fúvós és billentyűs hangszereken játszó művészek és növendékek muzsikáltak. Az együtt zenélés örömén túl közös céljuk támogatások gyűjtése volt egy új vibrafon beszerzéséhez.
2023.01.27

A magyar King's Singers énekelt a Kodály Iskolában

Forró hangulatú koncertet tartottak csütörtök este a Kecskeméti Kodály Iskolában. A zsúfolásig megtelt Nemesszeghy Márta-teremben a nyíregyházi AcapellArt Énekegyüttes lépett fel. A hat férfi énekesből álló zenei formáció – sokan a magyar King's Singersként tartják őket számon – hatalmas sikert aratott.
2023.01.24

Alma materében adott koncertet Ittzés Gergely

A Kecskeméti Kodály Iskola hagyományos, a magyar kultúra napjához kötődő hétfő esti hangversenyén Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők. Az intézmény korábbi diákja magyar zeneszerzők fuvolaműveit, illetve magyar fuvolaművészek átiratait szólaltatta meg. Az ünnepi koncerten – melyen egy Petőfi-vers is elhangzott – a jelenleg Kínában élő és dolgozó fuvolista felesége és fia, valamint az iskola néptáncos tanulói működtek közre.
2023.01.07

Léleküdítő orgonakoncerttel kezdődött az új év

Bár a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tradicionális, a bécsi filharmonikusok hagyományait követő január elsejei koncertjét idén a Hírös Agóra átmeneti zárva tartása miatt nem tudták megtartani, mégsem maradtak újévi koncert nélkül a kecskeméti zeneszeretők. A Túri-Nagy János orgonaművész által immár hetedik ízben szervezett hangverseny nem maradt el, a Nagytemplomban péntek este felcsendülő népszerű zeneművek hallatán a szép számú közönség méltán érezhette úgy, hogy „Jól kezdődött az új év!”
2022.12.29

Kecskeméten koncertezett Rákász Gergely

Zsúfolásig megtelt szerdán este a kecskeméti Evangélikus Templom. Rákász Gergely hozta el ugyanis a hírös városba a Karácsonyi Meditációk című koncertjét. Az orgona művész egy meghitt, meditatív estet tartott a közönségnek.
2022.12.08

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részeként az M. Bodon Pál Zeneiskolában lépett fel szerda este az intézmény egykori növendéke, Fülei Balázs. A Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész a karácsony különböző hangulatait mutatta meg játékával az intézmény hangversenytermében megjelent szép számú zeneszeretőnek.
2022.11.27

Adventi ökumenikus kórushangverseny lesz kedd este a Barátok templomában

Adventi ökumenikus kórushangversenyt tartanak kedden (november 29-én) este 18.00 órától a Barátok templomában. A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából tartandó koncerten számos kecskeméti egyház kórus, valamint a Kodály Zoltán Vegyeskar előadásában csendülnek fel acapella és orgonakíséretes darabok. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.