Címke: Lantos Csaba
Keresés
Dátum választó
Rendezés
614 találat
2024.01.31

34 ezer háztartás energiafelhasználását fedezi az új kiskunhalasi naperőmű

Átadták kedden a 100 hektáron elterülő kiskunhalasi naperőműparkot. A beruházás közel 23 milliárd forintból valósult meg és 34 ezer háztartás éves energiafelhasználását fedezi. A tegnapi átadón Lantos Csaba energiaügyi miniszter elmondta, Magyarország a nukleáris és a megújuló energiára alapozza jövőjét, ugyanis a pandémia és a háború megmutatta, hogy az eddiginél nagyobb energiaszuverenitást kell elérnünk.
2023.12.11

Neumann János Egyetem: a klímacélok elérésben mi is szerepet vállalunk!

Az Egyesült Arab Emirátusokban szervezett COP 28 klímacsúcs második hétvégéjén is nagy érdeklődés övezte az Európából egyedüli felsőoktatási kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. A kecskeméti egyetem standját meglátogatta Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is, akik szerint jövőbe mutató helyzet, ha egy nemzeti célkitűzésben Magyarország és a kormány, valamint az egyetemek képesek együttműködni.
2023.11.23

Lantos Csaba Kecskeméten: tovább csökkentjük hazánk energiafüggőségét  

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyék közép- és nagyvállalati vezetői előtt tartott előadást ma (csütörtökön) Lantos Csaba, energiaügyi miniszter a Brill Kft.-nél tartott Joint Venture Szövetség rendezvényén. A tárcavezető előadásában Kecskemét figyelmébe ajánlotta a 10 éven belül már elérhető mini atomerőműveket, a Mercedes-gyárnak pedig a hamarosan könnyebben telepíthető szélerőműveket.