Címke: Lezsák Sándor
Keresés
Dátum választó
Rendezés
35 találat
2023.09.18

Magyarország Mária országa – emlékkonferencia Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány 10. alkalommal szervez emlékkonferenciát városunkban október 5-én, csütörtökön. A Magyarország Mária országa című tanácskozás fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.07.06

Konferenciát rendeztek a "visztulai csodáról"

A Visztulai csoda című pályázat eredményeit bemutató konferenciát rendeztek ma a Lakitelekei Népfőiskolán. A felhívásra 12 pályamű érkezett be hét egyetem hallgatóitól. A beérkezett tanulmányokat szakmai zsűri értékelte és pontozta. A Lakitelek Népfőiskola és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület rendezésében megvalósuló pályázat szóbeli fordulóján 15 perces előadásban mutatták be a pályázók kutatási eredményeiket.
2023.06.26

Átadták a Kárpátia Rendezvényházat a Hungarikum Ligetben

Átadták szombat délután a Kárpátia Rendezvényházat a Hungarikum Ligetben. Az ezer fő befogadására alkalmas épület sporteseményeknek, táncházaknak, színházi előadásoknak, koncerteknek ad mostantól helyet. Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár az ünnepségen azt mondta, „hiánypótló épületet nyitottak meg, új otthont avattunk a közösségi nagyrendezvények számára".
2023.06.23

Hivatalosan is megnyílt a 17. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál

Javában zajlik a 17. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. A hungarikum-kiállítást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg péntek délután. A helyszínről kollégánk tudósított, vendége Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára volt.
2023.06.20

75 éves történetének legmodernebb gyárát adta át az Univer

Az Univer, 75 éves történetének legmodernebb gyárának átadásával duplájára növelte kapacitását. A közel 8 milliárd forint értékű beruházást ma (kedden) adták át Hetényegyházán. A fejlesztéssel a vállalat több mint duplájára, 12-15 ezer tonnára növeli a magyaros ételízesítői gyártókapacitását. A kormányzati támogatással létrehozott üzemben a legkorszerűbb műszaki színvonalon készítik a hungarikum Erős Pistát és Piros Aranyat.
2023.05.18

Lakiteleken rendezik meg a Magyar Levéltárak Vezetőinek éves vándorgyűlését

A lakiteleki Hungarikum Liget ad otthont a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa éves vándorgyűlésének május 18-a és 20-a között. A Tanács különleges fórumként szolgál a tapasztalatok megosztására, és a jó gyakorlatok elsajátítására, továbbá alapvető cél a levéltárakban folyó munka szakmai támogatása, az új kezdeményezések felkarolása, illetve a szakmai érdekképviselet. A szervezet legfontosabb fóruma az éves vándorgyűlés, amely minden esetben szakmai tudományos konferenciával összekötve kerül megrendezésre.
2023.03.04

Kárpát-medencei gyűjtők találkozója a Hungarikum Ligetben

Képeslapok, régi könyvek, érmék, fegyverek, jelvények, kitüntetések, szappan, de még régi Kinder-tojás játékokból összeállított gyűjteményeket is megcsodálhattak azok, akik szombaton kilátogattak a lakiteleki Hungarikum Ligetbe, hogy részt vegyenek az első Kárpát-medencei gyűjtők találkozóján. Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményen a több százas-ezres nagyságrendű gyűjteményekben a legkülönlegesebb darabokra bukkanhattak az érdeklődők.
2022.12.18

Megújult a nyárlőrinci iskola tetőszerkezete és villamoshálózata

Az átadási ünnepségen Pénzváltó István, Nyárlőrinc polgármestere köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő támogató figyelméért, ami révén a Kormány 97 millió forinttal járult hozzá az iskolaépület legszükségesebb felújítási munkáinak elvégzéséhez. "Az iskola öreg falainak romantikája, a külcsíny és a belbecs egyensúlya, a folytonos, gyorsuló változás igénye és a régi megszokott biztonsága kell, hogy jelen legyen […]
2022.12.16

Évet zárt a Lakitelek Népfőiskola

Évzárót tartott pénteken a Lakitelek Népfőiskola munkatársainak. A Hungarikum Ligetben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte az idei munkát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendezvényen elmondta: a Lakitelek Népfőiskola most és még hosszú időn keresztül szolgálja azokat a közös célokat, amelyeknek köszönhetően Magyarország Európán belül kisebbségi álláspontot képviselve meg tud maradni.