Címke: M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
747 találat
2023.12.21

A karácsony szépségét mutatták meg a zeneiskolások

Szerda este tartotta meg hagyományos karácsonyi hangversenyét az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola. Az evangélikus templomban az intézmény diákjai és tanárai különböző zenei formációkban az ünnepkörhöz jól illeszkedő műveket szólaltattak meg. Az énekhangon és hangszerek által felcsendülő dallamok által a szép számban megjelent zeneszeretők meghitt, lélekemelő pillanatokkal gazdagodtak.
2023.11.25

Zenés utazás a fuvola vezetésével

Közel 400 év muzsikája csendült fel péntek este az M. Bodon Pál Zeneiskola dísztermében. Miklósné Faragó Csilla fuvolaművész évszázadokon átívelő utazásra hívta meg a zeneszeretőket. A házigazda intézmény vezetője Telemann 18. század eleji művétől Bartók Béla 20. századi kompozíciójáig a zeneirodalom ismert és kevésbé ismert darabjait szólaltatta meg. Az est során Gémes Adrienne zongoratanár és a Novum Kamarazenekar működött közre, az elhangzó zeneművek között Pappné Gyalus Erika osztott meg hasznos és érdekes zenetörténeti információkat a közönséggel.
2023.05.09

124 éves hagyomány – Tanári koncert az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában

Immár 124 éve sikerül újra és újra bemutatni a zene szépségét az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak. A zeneoktatók koncertje idén is telt ház mellett hozott kellemes pillanatokat a zeneszerető közönségnek. Az iskola idei koncertjével az idén márciusban elhunyt Palotás Józsefnek is emléket állított, aki 40 évig igazgatta az intézményt.
2022.12.14

Fülei Balázs adventi hangversenye a Múzsában

Adventi koncertet adott egykori nevelő iskolájában, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. A koncert programjában Bartók Béla, Kodály Zoltán és Liszt Ferenc művei szerepeltek. Fülei Balázs, aki koncertjein kiváló ismertetőket is tart az egyes zeneművekről, ezúttal stábunk számára külön tájékoztatást adott a hangverseny programjáról.
2022.12.08

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részeként az M. Bodon Pál Zeneiskolában lépett fel szerda este az intézmény egykori növendéke, Fülei Balázs. A Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész a karácsony különböző hangulatait mutatta meg játékával az intézmény hangversenytermében megjelent szép számú zeneszeretőnek.
2022.11.18

Népdaléneklési verseny a Cifrapalotában

Városi Népdaléneklési Versenyt szervezett a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola és a Cifrapalota, a „Kodály 140„ programsorozaton belül. A felhívás Kecskemét és térsége általános iskolás korú gyermekeit szólította meg.