Címke: Magyar Honvédség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
250 találat
2024.03.11

Lovas tartalékosokat toboroz a honvédség

Milyen feltételekkel lehet jelentkezni önkéntes tartalékos katonának? Hogy lehet bekerülni a 4. Területvédelmi Ezred Lovas Századába? Ezekre és hasonló kérdésekre adtak választ szombaton a Bugaci Ménesnél, ahol a Magyar Honvédség a lovas tartalékos toborzást népszerűsítette.
2024.03.11

Kiképzési repülést tartanak Kecskeméten

Kiképzési repülést tartanak a kecskeméti repülőbázison, melynek célja, hogy a JAS-39 repülőgépvezetői állomány minden tagját eljuttassák a „combat ready” szintre. Ez azt jelenti, hogy minden körülmények között, minden feladatot végre tudnak hajtani a pilóták, tehát harckész minősítéssel rendelkeznek. Ennek ösztönzéséül a repülőgépvezetők illetményét megemelték.
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.27

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat kiképzésére. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, sőt még pénzt is keresnek. Jelentkezni március 5-én éjfélig lehet az iranyasereg.hu oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024.02.17

Este is gyakorlatoznak jövő héten a Gripenek, a megszokottnál nagyobb hanghatás várható Kecskeméten

Délutáni és esti repüléseket hajtanak végre 2024. február 19-22. 14:00 és 22:00 óra között a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái. A megszokottól nagyobb zaj- és hanghatás várható Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, Békéscsaba, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút, valamint Kaposvár térségében.
2024.02.05

A honvédség legmodernebb harci járműve volt látható Kecskemét főterén

A Magyar Honvédség legmodernebb harcjárművét, a PzH2000-es önjáró löveget láthatták a kecskemétiek hétfő reggeltől a Városháza előtti téren. A látványos harckocsi egy országos toborzó roadshow keretében 18 óráig volt látható Kecskeméten egy Gidrán páncélozott harci járművel együtt – tájékoztatta szerkesztőségünket Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda vezetője.
2024.01.07

Idén újra megrendezhetik a Kecskeméti Repülőnapot

A Honvédelmi Közlöny szerint idén augusztusban pótolhatják a tavaly elmaradt repülőnapot. Ebben ugyanis a honvédelmi miniszter utasítást adott az esemény megszervezésének és végrehajtásának előkészítésével összefüggő feladatokról. A tervek szerint a 2024-es Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót augusztus 24-én és 25-én rendezik meg.
2023.04.05

Figyelem! Kiképzési repülések kezdődnek

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái 2023. április 14-ig munkanapokon 9 és 16 óra között kiképzési repüléseket hajtanak végre az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően. A kiképzési repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében.
2022.12.01

Véget ért a Magyar Honvédség baltikumi missziója

Négy hónap után véget ért a Magyar Honvédség baltikumi missziója. Litvániában közel 80 magyar védte Észtország, Litvánia és Lettország légterét. A mieink immáron harmadik alkalommal teljesítettek szolgálatot a Baltikumban. A 123 nap alatt 300 órányit repültek a pilóták, akik 62 gyakorló repülést hajtottak végre, és 19 éles riasztásban vettek részt. A mai napon hazatértek a Gripenek, a teljes állomány pedig szombaton érkezik a Kecskeméti Repülőbázisra.