Címke: Mindenszentek
Keresés
Dátum választó
Rendezés
20 találat
2023.11.02

Kelyhet formáztak a mécsesek a református temetőben

A keresztény liturgia egyik jelképe, a kehely ragyogott fel november 1-jén a kecskeméti református temetőben. Az ábrát közel 600 mécses formázta meg, amelyeket a látogatók segítettek meggyújtani 16 órától. A III. Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtáshoz idén 45 település csatlakozott országszerte.
2023.11.01

Gyertyafénnyel szeretteinkért

Mindenszentek és halottak napján mindenki gyertyát, mécsest gyújt, hogy megemlékezzen elvesztett szeretteiről. A temetőkbe is nagyon sokan látogatnak ki ezen a két napon, hogy virágot vigyenek a sírokra. Sorban gyúlnak a mécsesek, és virágok ezrei díszítik a csendes földfolyosók kígyózó sorait, hiszen együtt emlékezünk az elhunytakra a pislákoló fényáradat mellett. Nézze meg galériánkat a gyertyafényben úszó ünnepről!
2023.10.31

Ünnepi nyitvatartás

November 1-je, azaz a mindenszentek munkaszüneti nap, amely idén szerdára esik. Ezen a napon a boltok többsége, a bevásárlóközpontok és a plázák zárva maradnak, ennek megfelelően érdemes intézni a bevásárlást.
2023.10.30

Tudnivalók Mindenszentekre és Halottak napjára

Már most sokan látogatnak ki a temetőkbe, közeledve a Mindenszentekhez és a Halottak napjához. November 1-jén a Kecskeméti Köztemető hosszabb nyitva tartással várja az emlékezőket reggel 6 órától, egészen este 21 óráig.
2023.10.29

Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek közöttünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott. Ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk meg, előzzük meg a tüzet a temetőben és otthon is.
2023.10.18

Mindenszentek előtt gyógyír a léleknek – Stabat Mater

Két együttes szuperkoncertje az Evangélikus templomban Kecskeméten Mindenszentek és Halottak napja közeledtével: a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kecskeméti Énekes Kör előadásában, Antonio Vivaldi: Gloria, RV 589 valamint Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater művei csendülnek majd fel. Az együtteseket vezényli Erdei Péter Liszt-, Kodály-, Bartók- és Pásztory-díjas karnagy, Magyarország Kiváló Művésze.