Címke: oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.01.12

Elrajtolt a 24. Educatio kiállítás

Több mint 150 kiállító részvételével csütörtökön elrajtolt a legnagyobb hazai felsőoktatási expo, vagyis a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A kecskeméti Neumann János Egyetem idén is részt vesz az eseményen január 11-től 13-ig. A intézmény egy 90 négyzetméteres standon mutatkozik be.
2023.09.01

Református tanévkezdés, az értékek mentén

885 elsős ült be az iskolapadba ma Kecskeméten, a Kecskeméti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákban. A Kecskeméti Református Iskolában több mint 98 első osztályos kezdte meg ma a tanévet. Tóth Attila igazgató az érték adást és érték teremtést szabta egyik fő feladatául idén is az iskolának.
2023.01.22

A programozás és robotika alapjaival ismerkedtek a Digitális Tudásközpontban

A programozás és robotika alapjaival, a 3D-nyomtatásssal, valamint a mikroelektronika alapjaival is megismerkedhetett több tucat fiatal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja és a kecskeméti Digitális Tudásközpont közös programján. A fiatalok a robotkarok és modern gyártóeszközök működését, irányítását élményszerűen ismerhették meg szombaton két turnusban.
2022.11.23

Sepsiszentgyörgyi delegáció járt Kecskeméten

Közel két évtizede ápol partnervárosi kapcsolatot Kecskemét és Sepsiszentgyörgy. Az együttműködés hivatalosan 2004-ben kezdődött és hosszú éveken keresztül jól működött. Ám mint olyan sok mindent, ezt is szétzilálta a koronavírus világjárvány. Kedden a székelyföldi város delegációja Kecskeméten járt. A régi – eddig elsősorban kulturális jellegű – kapcsolatot most új tartalommal töltik meg a városok - olvasható az önkormányzat közleményében.