Címke: oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
17 találat
2023.01.22

A programozás és robotika alapjaival ismerkedtek a Digitális Tudásközpontban

A programozás és robotika alapjaival, a 3D-nyomtatásssal, valamint a mikroelektronika alapjaival is megismerkedhetett több tucat fiatal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja és a kecskeméti Digitális Tudásközpont közös programján. A fiatalok a robotkarok és modern gyártóeszközök működését, irányítását élményszerűen ismerhették meg szombaton két turnusban.
2022.11.23

Sepsiszentgyörgyi delegáció járt Kecskeméten

Közel két évtizede ápol partnervárosi kapcsolatot Kecskemét és Sepsiszentgyörgy. Az együttműködés hivatalosan 2004-ben kezdődött és hosszú éveken keresztül jól működött. Ám mint olyan sok mindent, ezt is szétzilálta a koronavírus világjárvány. Kedden a székelyföldi város delegációja Kecskeméten járt. A régi – eddig elsősorban kulturális jellegű – kapcsolatot most új tartalommal töltik meg a városok - olvasható az önkormányzat közleményében.
2022.11.18

Kecskeméten is csatlakoztak az országos élőlánchoz

46 városban, köztük Kecskeméten is élőlánccal tiltakoztak pedagógusok, diákok és szülők az oktatás megreformálásért. Városunkban reggel a Rákóczi úttól a nulladik kilométerkőig ért a sor, többen plakátokkal álltak ki céljaik elérése érdekében.