Címke: Pápalátogatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.05.18

Egyház és állam viszonyát boncolgatták a KÉSZ kecskeméti fórumán

Az egyház és az állam viszonya került terítékre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által közösen indított országos fórumsorozat kecskeméti állomásán szerda este. A Főplébánia Lestár téri közösségi termében megrendezett pódiumbeszélgetésen Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Érszegi Márk Aurél Vatikán-szakértő cserélt eszmét a témában Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ országos elnöke moderálása mellett.
2023.05.03

Kecskeméti élmények a pápalátogatáson

Több száz kecskeméti hívő - diákok és felnőttek - vettek részt Ferenc pápa látogatásának budapesti programjain, köztük a fiatalokkal való szombati találkozón és a vasárnapi Kossuth téri szentmisén. A KTV Kiemelő című műsorának tegnap esti adásában Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő, Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat helyi vezetője és kollégánk, a Kossuth téri misén önkénesként segítő Farkas Diana osztotta meg élményeit.
2023.04.28

Görbe László piarista plébánossal beszélgettünk Ferenc pápa látogatásáról

Görbe László piarista plébános volt vendégünk a KTV stúdiójában péntek este. A beszélgetés témája természetesen Ferenc pápa látogatása, mindenekelőtt a vasárnapi Kossuth téri szentmise volt. Görbe atya azt tanácsolta: előítéletek nélkül hallgassuk meg és fogadjuk be a pápa üzenetét. A stúdióbeszélgetésből számos praktikus tudnivaló is kiderül a vasárnapi budapesti pápai misével kapcsolatban.
2023.04.27

Finta József plébános atya a pápalátogatás jelentőségéről

Dr. Finta József plébános atyával, érseki helynökkel beszélgettünk a közelgő pápalátogatás előtti készületről, az esemény jelentőségéről és üzenetéről a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, szerdai adásában. Finta József elmondta: Kecskemétről több száz ember, diákok és felnőtt hívek egyaránt részt vesznek a hétvégi budapesti eseményeken, melyekre buszokkal, csoportokba szerveződve érkeznek majd a hírös városból. A pápalátogatás megerősítheti a hívekben a katolikus egyház egységének tudatát, és erőt adhat nekik a nehézségekkel terhelt hétköznapok pozitív megélésében - hangsúlyozta a Főplébánia vezetője.
2023.04.25

Kecskemétiek a pápalátogatást szervező csapatban

A pápai látogatás előkészítésében is komoly szerepet vállalnak a kecskemétiek és több pápai programon is jelen lesznek a hírös városból érkező hívek. Hatházi Róbert atya a Szent Család Plébánia vezető lelkipásztora is kiemelkedő szerepet kapott a szervezésben, így az ő irányításával látják el az apostoli út során a sekrestyei szolgálatot.
2023.04.24

Minden, amit a pápalátogatásról tudni kell – Hatházi Róbert atya beszélt a szervezési feladatokról

Ki állítja össze a pápalátogatás programját? Hogyan dől el, melyek lesznek azok a helyszínek, ahova a Szentatya ellátogat? És mi lesz más Ferenc pápa legutóbbi magyarországi útjához képest? Többek között ezekről mesélt Hatházi Róbert atya, a kecskeméti Szentcsalád Plébánia plébániavezető lelkipásztora, a pápalátogatás egyik szervezője a 777blog.hu-nak
2023.04.22

Pápalátogatás - MÁV: ingyen utazhatnak a zarándokok a fővárosba

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára.