Figyelem! A pápalátogatás miatt az M5-ös autópályán is lesznek lezárások

2023. 04. 27., 13:15
Autópálya-lezárásokra, forgalomkorlátozásra és torlódásokra is kell számítani holnap délelőtt. Többek között az M4-es autóúton, az M5-ös és M0-ás autópályán is lesz lezárás. Ferenc pápa április 28-án reggel 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, és április 30-ig tartózkodik Magyarországon.

Budapesten és a fővárosba vezető autóutakon és autópályákon is lezárásokra kell számítani a pápalátogatás időtartama alatt. Ferenc pápa április 28-án, azaz holnap reggel 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, így a legnagyobb lezárásokra pénteken délelőtt kerül sor. Április 28-án 10 órától 11 óráig a rendőrség lezárja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. – M4 autóút – M0 autóút – M5 autópálya – Nagykőrösi út – Gyáli út – Könyves Kálmán körút – Rákóczi híd útvonalat. A korlátozás egészen a Szent György térig tart majd, és a főváros számos más utcáján is lezárásra, valamint parkolási tilalomra kell számítani. Újabb autópálya lezárás a pápa hazautazásakor április 30-án vasárnap 17 órától 18 óráig várható. Akkor is főleg a Gyáli út – Nagykőrösi út – M5 autópálya – M0 autóút – M4 autóút – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. útvonalat érinti majd. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, Ferenc pápa által a Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező zarándokok számára. A díjmentesség a vonatok esetében a másodosztályú kocsikra érvényes. Az utazás megkönnyebbítése érdekében mentesítő vonatok állnak szolgálatba, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek majd. Érdemes indulás előtt megtekinteni a közlekedési eszközök menetrendjét.