Címke: Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Keresés
Dátum választó
Rendezés
353 találat
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2023.04.27

„Nagyon szépen köszönjük! Megmentették az életünket!”

32 főt, köztük 7 magyart sikerült evakuálni Szudánból. A fegyveres konfliktus következtében kimenekítettek csütörtök éjjel 1 óra után landoltak a kecskeméti repülőbázison. A polgárháborús helyzet április 15-én alakult ki az országban. A magyar kormány legfőbb célja az volt, hogy a lehető leghamarabb hazahozzák a Szudánban rekedt magyarokat.
2023.04.27

Éjjel Kecskemétre érkeztek a Szudánból kimenekített állampolgárok, köztük 7 magyar

A szudáni polgárháborús helyzet miatt a magyar kormány a Magyar Honvédség erőforrásaira támaszkodva, a kül- és belügyi tárcával együttműködve egy különleges akció keretében 32 embert, köztük 7 magyar állampolgárt menekített ki az országból - jelentette be a honvédelmi miniszter csütörtökön hajnalban a kecskeméti repülőbázison.