Címke: Tóth Kata
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.04.24

Akikre büszkék vagyunk - Szöllősi Adrienn interjúja

Előző cikkünkben bemutattuk a Kecskeméti Médiacentrum Akikre büszkék vagyunk pályázatának 3. díjat elnyert alkotását. Ezúttal a második helyezett, Szöllősi Adrienn pályaműve következik, aki a színház kulisszái mögé kalauzol minket egy kettős interjú keretein belül. A Katona József Gimnázium 10. évfolyamos tanulója Tóth Katát, Nemzeti Színházunk 2023-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kiérdemelt dramaturgját és Szegvári Júlia Magyar Ezüst Érdemkeresztben részesült színésznőjét kérdezte. A díjkiosztó alkalmával a zsűri értékelte az interjú témaválasztását, a személyes hangvétele mellett is informatív és átfogó tartalmat, valamint a kérdező őszinte érdeklődését, mely fiatalos hangvételt, frissességet kölcsönöz munkájának.
2024.03.18

Tóth Kata szakmai vezető a 15. SZÍN-TÁR fesztiválról

A KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában Tóth Katával, a SZÍN-TÁR fesztivál szakmai vezetőjével láthattak rövid beszélgetést az immár 15. alkalommal megrendezett kecskeméti seregszemléről, melyen a Kárpát-medence színművészeti egyetemeinek növendékei mutathatják meg produkcióikat. A 15. SZÍN-TÁR előadásai ezen a héten láthatók a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban.
2023.03.02

Csaknem ötvenen mérették meg magukat a Petőfi-szavalóverseny döntőjén

Négy kategóriában 46 fő mérette meg magát szerdán a Kelemen László Kamaraszínházban a Petőfi 200 emlékév kapcsán meghirdetett szavalóverseny döntőjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház által szervezett szavalóversenyre 250-en neveztek a megyéből, közülük jutottak be 46-an a szerdai döntőbe. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb 10 esztendős volt. Késő délután kiderült, kik nyertek az egyes kategóriákban és kik lettek különdíjasok.