Idén is izgalmas előadásokat hoz Kecskemétre a SZÍN-TÁR

2023. 03. 07., 13:08
Március 23-29. között ismét megrendezik a Színművészeti Egyetemek Találkozóját. A 14. SZÍN-TÁR-ra idén is sokszínű előadásokkal készülnek a végzősök, a produkciókat a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban láthatja majd a közönség.
A galéria 18 képet tartalmaz

Hazai és határon túli magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói találkoznak Kecskeméten március 23-29. között. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban idén is megrendezik a Színművészeti Egyetemek Találkozóját, a SZÍN-TÁR-t, immár 14. alkalommal.

– Idén is nagyon színes programokkal várjuk a SZÍN-TÁR érdeklődőit, a nézőket. A megszokott egyetemek és színi iskolák, tehát Kaposvár, a Budapesti Színművészeti Egyetem, Kolozsvár, Újvidék, Pesti Magyar Színiakadémia mellett van egy új versenyzőnk is. Idén a Pozsonyi Színművészeti Egyetemről is érkeznek hozzánk egy előadással
– mondja Tóth Kata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dramaturgja.

A programsorozat március 23-án veszi kezdetét, az előadások a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban lesznek megtekinthetőek.

Édes Anna

Olyan neves rendezők munkáit láthatjuk majd a színpadon, mint Zsótér Sándor, Mohácsi János vagy Vidnyánszky Attila. Az előadások között szerepel az Édes Anna, a Parasztopera vagy éppen a Titanic című vízirevű. A többnapos esemény kiváló alkalom arra, hogy a fiatal tanulók lehetőséget kapjanak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban való szereplésre.

Parasztopera

– Ebben az évadban is volt egy kiváló példa erre. A Kőszívűben és a Macbeth című előadásunkban látható Mechle Krisztián, aki a tavalyi SZÍN-TÁR-on a Nagy Ibsen vizsgában mutatkozott be Kecskeméten – tette hozzá Tóth Kata.

A zsűri egy taggal bővült, Märcz Fruzsina személyében. A fiatalok szakmai beszélgetéseken és műhelymunkákon is részt vehetnek, az egyes előadások pedig a színházszerető közönség számára is nyitottak.

Bányavirág

Komédiákon át, egészen a tragédiákig minden műfaj megtalálható lesz majd a SZÍN-TÁR repertoárjában. Minden információ megtalálható a színház oldalán.