Címke: Vásárhelyi Pál Általános Iskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
84 találat
2023.10.10

Hári Ernő: 65-70 gyermek jár rendszeresen Kecskemét új iskolabusz-járatán

65-70 diák használja naponta átlagosan a Mercedes-Benz Schule-hoz közlekedő iskolabuszt. A többi járaton is emelkedő tendencia várható. Ezt Hári Ernő mondta a Kecskeméti Televíziónak. A Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője hangsúlyozta, idén márciustól 1000 forintba kerül Kecskeméten a tanulóbérlet, úgyhogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egyre többen járjanak ezekkel a buszokkal az iskolákba.
2023.09.28

Bányais ezüstérem a World Robot Olympiad kutatási és robotverseny nemzetközi döntőjében

Öt kontinens 39 országának részvételével rendezték meg a dániai Odense városában a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyének, a World Robot Olympiadnak a nemzetközi döntőjét szeptember 21. és 24. között. A versenyre a magyar nemzeti döntő megnyerésével lehetett kvalifikálni. A résztvevő csapatok két kategóriában és három életkori korosztályban mérték össze tudásukat. A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola csapata pedig a 11. helyen végzett.
2023.09.04

Megédesítették az iskolakezdést

Édes meglepetéssel köszöntötték hétfőn reggel az 1. n osztály tanulóit a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. A német nemzetiségi nyelvoktató program osztálya csokoládéval, cukorral megpakolt csomagokat vehetett át a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően. Ezt a német szokást 2004 óta ápolják, akkor indult el ez a különleges program az intézményben.
2023.07.07

Országos dobogós helyezéseket értek el a Vásárhelyi csapatai robotikában

Június 29-30-án rendezték meg Győrben a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi LEGO robotépítési és programozási tanulmányi verseny hazai nemzeti döntőjét. Az idei évben 113 csapat vett részt a megmérettetésen. A kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola robotika tehetséggondozó csoportjainak hét csapata mutathatta meg tudását a versenyen három kategóriában. A vásárhelyis csapatok érmes helyezésekkel, köztük egy első hellyel térhettek haza.
2023.04.03

Húsvéti tojáskeresés a Melinda parkban

Hatodik alkalommal szervezett húsvéti tojáskeresést a Kecskeméti Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat Kecskeméten a Melinda parkban. A Vásárhelyi Pál Általános Iskola német nemzetiségi osztályának tanulói ezzel kezdték meg a felkészülést a közelgő húsvétra.
2022.12.15

Petőfi Sándorra emlékeztek a megújult Petőfi Parkban

Petőfi Sándorra emlékeztek, a költő szobránál, a róla elnevezett parkban ma (csütörtök) délután. A Vásárhelyi Pál Általános Iskola növendékeinek hagyományos megemlékezését ma már megújult környezetben szervezhették meg, hiszen elkészült a Petőfi Park körül a védőkerítés is.