Címke: vonat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
168 találat
2024.05.02

Hajtányünnep

Hajtányünnepet rendeztek május elsején a Kecskeméti Kisvasút Állomáson, ahonnan motoros hajtányok indultak Kiskunmajsára. A rendezvényre még Budapestről is érkeztek járművek.
2024.05.02

Hajtány ünnep

Hajtányünnepet rendeztek május elsején a Kecskeméti Kisvasút Állomáson, ahonnan motoros hajtányok indultak Kiskunmajsára. A rendezvényre még Budapestről is érkeztek járművek.
2024.04.20

Akár egy hónapig ingyenesen vonatozhatnak Európában a 18 éves fiatalok

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket és szeretnék bejárni Európát, 2024. április 16-án déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre. Az ingyenes utazási lehetőség remek alkalom felfedezni Európa országait, a nyelvtudás fejlesztésére és új barátok megismerésére.
2024.03.17

Idén nyáron is útra indul a magyarok egyik kedvenc tengerparti járata az Adria InterCity

Idén nyáron is elindul a horvát tengerpartra, Splitbe a MÁV-START éjszakai járata, az Adria InterCity. A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 18-től szeptember 30-ig heti 3 alkalommal közlekedik háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsival. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.
2024.02.03

Tavaly több mint negyedmillióan választották az éjszakai vonatozást a MÁV-START-tal

Tavaly az új utazási trendeknek és a zöld közösségi közlekedés népszerűvé válásának köszönhetően megnövekedett az utazási kedv a Magyarországra és Magyarországról induló éjszakai vonatokon. Budapestet összesen 13 éjszakai közvetlen járat köti össze többek között Berlinnel, Brassóval, Prágával, de akár Stuttgartba, Zürichbe, illetve nyáron az Adriára is el lehet jutni ily módon. A MÁV-START éjszakai járatait tavaly több 280 ezren vették igénybe.
2024.01.31

Autó ütközött vonattal Kisteleknél

Egy személy sérült meg, amikor személyvonat ütközött egy autóval Kisteleknél. Kiskunfélegyházára tartott a személyvonat, amikor a neki balról érkező kocsi vezetője a tiltó jelzés ellenére hajtott a sínekre, ekkor ütköztek össze.
2023.09.10

Pályakarbantartás miatt módosul a menetrend Kiskunfélegyháza és Szeged között

Azt írták, hogy a vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok. Felhívták a figyelmet arra, hogy a pótlóbuszok a szegedi nagyállomás helyett Rókusról indulnak és oda is érkeznek. A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek és ehhez igazodnak a pótlóbuszok. […]
2023.05.21

Az új vármegye- és országbérletek előnyeit a Balatonhoz utazva is ki lehet használni

Hétfőn elkezdődött az előszezon. Május 15-től, a vakációt egy hónappal megelőzően már sűrűbben közlekednek vonatok a Balatonhoz. A már több mint 330 ezer vármegye- és országbérlet tulajdonos érdeklődése az előszezoni menetrend bevezetésével tovább fokozódott a balatoni járatok igénybe vételével kapcsolatban. Noha az új díjtermékek elsősorban a vármegyéken belül, vagy a legalább két megyén át rendszeresen ingázók számára kínál új és versenyképes alternatívát. A főváros és a Balaton között a több, sűrű megállási rendű, jellemzően 1-2 óránként közlekedő InterRégió vonatokon kivétel nélkül érvényesek az országbérletek - olvasható a MÁV közleményében.