Címke: Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.11.30

Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó lesz Kecskeméten

Idén már második alkalommal lesz Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó Kecskeméten a Barátok templomában. A szervezők a helyi felekezeti sokszínűségre alapozva, már korábban elkezdték a hagyományteremtő rendezvénysorozat szervezését, ám a világjárvány ezt megakadályozta. Az előkészítő munka azonban tavaly ismét elindult és akkor 6 kórus fogadta el a meghívást. Idén viszont már hét kórus vesz részt a december 5-én 18-órakor kezdődő találkozón. A részletekről beszélt a KTV Múzsa magazinjában két karnagy, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika és Erdélyi Zsuzsanna.
2023.08.28

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák augusztus 25-én, péntek este a kecskeméti piarista templomban. A kórus- és orgonamuzsikával ékesített, számos pap- és szerzetestárs által koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a templom. Görbe László prédikációjában felidézte kecskeméti diákéveit, majd innen induló és ide visszatérő pályáját, hálát adva a támogatásért egykori tanárainak és a piarista családnak.
2022.11.27

Adventi ökumenikus kórushangverseny lesz kedd este a Barátok templomában

Adventi ökumenikus kórushangversenyt tartanak kedden (november 29-én) este 18.00 órától a Barátok templomában. A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából tartandó koncerten számos kecskeméti egyház kórus, valamint a Kodály Zoltán Vegyeskar előadásában csendülnek fel acapella és orgonakíséretes darabok. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.