Corvin bál a Bajorban

2023. 04. 23., 09:52
Énekes, táncos fiatalok műsora köszöntötte a 18. alkalommal megrendezett Corvin bál vendégeit szombaton este. A Bajor Étterem rendezvénykertben megtartott eseményen dr. Lóczi László, a Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója ünnepi köszöntőjében Henry Fordtól idézve így jellemezte a Corvin-közösséget: „Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker.”
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 29 képet tartalmaz

Mintegy 300 jelenlegi és volt „mátyásos” szülő bálozott közösen szombaton este a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola 18. alkalommal megrendezett alapítványi bálján.

- Számokkal kifejezhető mutatókkal is lehet bizonyítani az iskola sikerességét. Olyanokkal, mint a továbbtanulási mutató, kompetencia- és versenyeredmények és a sikeres nyelvvizsgapapírok. A számokkal ki nem fejezhető sikerek pedig, azok a visszacsatolások, amik kívülről érkeznek, és az iskola jó kisugárzásáról és a genius loci-ról beszélnek – mondta ünnepi köszöntőjében dr. Lóczi László, az intézmény igazgatója.

333 bálozó ünnepelt közösen, és mintegy 800 támogatójegy megvásárlásával segítették az iskola alapítványát. Sok olyan családot köszönthettek a bálozók körében, akiknek gyermekeik már régen kirepültek az iskolából.

Az igazgató elmondta, alapítványuk az elmúlt évben 13.268.221 forint bevételre tett szert, ami elsősorban pályázatok, rendezvények és különböző vállalati támogatások, megkeresések által állt össze.

Régi hagyományt is tovább vittek: a bál meghirdetésével egyidejűleg egy versenyt is hirdettek, amit az az osztály nyer el, amelyikből létszámra arányosítva a legtöbb báli, illetve támogatójegyet vásárolja. A versenyt idén a 2.b osztály nyerte, nyereményük egy szabadnap és 30.000 forint értékű ajándék.

A bál vidám hangulatban, hajnalig tartó tánccal telt.